NB I

Megint kikapott a Vasas, egyre nagyobb bajban a Diósgyőr

  • ivan

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a listavezető Vasas kikapott az újonc Gyirmót vendégeként, míg a Diósgyőr hatodik vereségét könyvelhette el az MTK ellen.

Elek Ákosék egyre nagyobb gödörben / Fotó: dvtk.eu

Bár a hétvégi fordulóban a Diósgyőr már helyenként jó játékkal rukkolt elő és szerzett egy pontot a Mezőkövesd ellen a borsodi rangadón, a hétközi forduló megint nem kedvezett a miskolciaknak, akik 1-0-ra kikaptak az MTK-tól. Horváth Ferenc együttese már a 6. vereségét szenvedte el a szezonban, az újabb 0 pontos meccsnek köszönhetően pedig visszacsúszott a tabella utolsó helyére. Bár a DVTK-szurkolók szomorkodhatnak az újabb zakó miatt, aki velünk tartott annak mosolyra állhat a szája, hiszen 1.70-es szorzót érő fogadásunk könnyedén beesett.

Mindez úgy fordulhatott elő, hogy a Gyirmót hazai környezetben legyőzte a listavezető Vasast. Az angyalföldiek számára nem hoznak szerencsét a kisalföldi kirándulások, hiszen akárcsak szombaton Sopronban, ezúttal is 1-0-ra maradtak alul. A gyirmótiak sikerének értékét növeli, hogy a 63. perctől emberhátrányban voltak kénytelenek futballozni, miután a játékvezető kiállította Novák Csanádot.

A Paks megszerezte első idegenbeli pontjait Mezőkövesden, Csertői Aurél együttese 3-1-es győzelmet aratott Pintér Attila csapata ellen. Nem bírt egymással az Újpest és a Haladás, bár a lila-fehérek sokáig előnyben futballozhattak, végül a zöld-fehérek döntetlenre tudták menteni a találkozót és így egy pontra megközelítették a Vasast. A két gólt hozó meccs szállította a várakozásinkat, hiszen a meccs előtt ajánlott tippünk nyertesnek bizonyult.

2016-09-21;212
209575