NFL

Meglepetésre tippeltünk a hétfő esti rangadón

A Philadelphia Eagles az oddsok alapján esélytelenebb, ám az első hétből kiindulva rájuk fogadunk.

Kevés csapat vágott neki alacsonyabb elvárásokkal az NFL 2016-os szezonjának, mint a Chicago Bears és a Philadelphia Eagles. Mindkét együttes a változások éveit éli, kevés esélyük van arra, hogy a rájátszásba kerüljenek. Az első héten kettejük közül csupán az Eagles nyújtott jó teljesítményt, így joggal bízhatnak benne, hogy a hétfő esti rangadón összejön a második győzelem.

Cutler kedd hajnalban sem vigyoroghat majd

A pennsylvaniai együttesnél a Cleveland Browns elleni győzelem alkalmával minden csapatrész remekül tette a dolgát. Az 1/2-es választott Carson Wentz például egyike lett azon 12 irányítónak, aki újoncként az első héten legalább 100-as QB-mutatót ért el. Emellett a futójáték és a védelem is működött, ami még akkor is dicséretes, ha tudjuk, az NFL talán leggyengébb csapata jött szembe a Phillynek.

A Chicagónál viszont nem jött össze a siker és bizony a játék minden elemében fejlődniük kell még a Maciknak. Különösen az elkapók szerepeltek rosszuk, Jay Cutler csupán 16/29-es mutatóval zárt, ami a sok dropnak köszönhető és a 216 passzolt yard is kevés. A futójáték átlaga alig volt 3 fölött, és a védelem 23 beszedett pontja is aggasztó egy Brock Osweiler vezette támadósor ellen.

A hazai pálya aligha jelent majd hatalmas előnyt, a Bears ugyanis utoljára 2015 októberében nyert a Soldier Fielden és utolsó 11 meccsükből tízet is elveszítettek. A két gárda legutóbb 2014-ben találkozott, akkor nyertek ugyan hazai pályán a Macik, ám az összmérleg inkább az Eagles felé hajlik még Chicagóban is.

Mi biztatóbbnak látjuk jelenleg a helyzetet Philadelphiában, így jó oddson a vendégeket nyeretjük a második kör zárómérkőzésén.

hatharom.com-tipp: Philadelphia Eagles
TippmixPro @2.20