NB I

Esélytelen a Fradi az ősz rangadóján?

Újoncnál a listavezető, megint szenvedhet a Loki, de igazán Felcsútra szegeződnek majd a tekintetek.

Viszonylag papírforma hétvégén vagyunk túl az NB I-ben, hiszen hat meccsből négyszer is nyert a favorit, az underdog viszont egy esetben sem hozta el a három pontot. A legnagyobb bejött szorzó ezúttal a Paks-Gyirmót döntetlenje volt, így aki mind a hat meccs kimenetelét eltalálta, "csupán" 22 ezer forintot nyerhetett 100 forintra. Lássuk, mi várható a 10. körben, amely már kedden megkezdődik!

   
  1 x 2
Debrecen-Honvéd 2.11 3.25 3.30
MTK-Diósgyőr 1.81 3.40 4.20
Gyirmót-Vasas 3.30 3.25 2.11
Újpest-Haladás 2.16 3.20 3.25
Mezőkövesd-Paks 2.26 3.15 3.10
Videoton-FTC 2.37 3.30 2.80

Mumus látogat Debrecenbe a keddi nyitányon, a piros-fehéren az utolsó hat meccsükből csupán egyszer nyertek a Honvéd ellen. A Loki ráadásul hazai pályán sem túlságosan meggyőző, látszólag Leonel Pontes még nem találta meg a tökéletes csapatát, valamint a gárda erőnléte sincs a topon. Ezzel szemben a Honvéd gólfesztivált rendezett az MTK ellen, ami biztató lehet a jövőre nézve. A kispestieknél betalált ráadásul Davide Lanzafame, akitől a hajdúsági bekkek is retteghetnek. Marco Rossi tőle szokatlanul elégedetten nyilatkozott az MTK elleni sikert követően: "El szeretném mondani, hogy amióta én a Honvédnál vagyok, most először van az, hogy a minőség és a mennyiség is megvan a csapatban. Végre van miből válogatni, mindenkinek meg kell küzdeni a helyéért, kellemes problémáim vannak". Ezt nézve rögtön nem kell csodálkoznunk, hogy évek óta nem látott magas oddson fogadhatunk a Lokira, és bizony a 2.11-es szorzóért - még ha csábító is -, nem feltétlenül éri meg a jelenlegi Kispest ellen tenni.

Fellapozva az értelmező kéziszótárat, az "tippelhetetlen" szónál az MTK-Diósgyőr meccset találjuk. Éppen amikor már bizodalmunkat helyeztünk volna az MTK-ba, akkor kaptak egy ötöst Kispesten, így ember legyen a talpán, aki a gyenge, de veszélyes DVTK ellen 1.81-ért fogad a budapesti csapatra. A miskolci gárdánál Horváth Ferenc továbbra is türelmet kér, amiből egyre kevesebb van. A Diósgyőr az utolsó négy meccsét elbukta idegenben, az MTK viszont egyre jobban szerepel Dunaújvárosban. Nehezen tudunk mit mondani a meccsre, tényleg bármi elképzelhető és annak az ellenkezője is.

Az utolsó az első ellen, ám az esélyek mégis inkább az 1x felé hajlanak, mintsem egy újabb Vasas-siker felé. Michael Oenning gárdája egy jó mérkőzésen kapott ki Sopronban a Hali ellen, míg a Gyirmót három meccs óta nem csak veretlen, de gólt sem kapott. A Vasas 2.11-es szorzóját semmiképpen sem ajánljuk, viszont mivel a két gárda utolsó négy-négy meccsen under lett, nem is kérdéses, mi várható szerda este.

Gyirmót#hun-gyirmot#5
Vasas#hun-vasas#5

Bosszantó pontvesztés a Mezőkövesdnél, újabb elszúrt mérkőzés a Paksnál - mindkét csapatnak van javítanivalója. Különösen a tolnai csapatnál akadozik a gépezet, hiszen ha már hazai pályán sem jönnek a pontok, akkor bajban lehet Csertői Aurél gárdája. A Kövesd elleni találkozón inkább a hazaiknak áll a zászló és talán 2.26-ért nem is rossz tipp az egyre gyengébb paksi együttes ellen fogadni.

Nem fogadnánk viszont a remek formában lévő Haladás ellen. Mészöly Géza fiai hat meccsből ötször nyerni tudtak, az egyetlen vereség Felcsúton volt, de az a "belefér" kategória. A szombathelyiek még úgy is esélyesek a pontszerzésre az Illvoszky Stadionban az Újpest ellen, hogy öt meccsen nem sikerült legyőzniük a lilákat és gólt is csak egyet szereztek. Izgalmas mérkőzés várható, az esélyek pedig inkább az x2 felé hajlanak.

[2295185] 2016-09-21 20:00:00 Videoton - Ferencvárosx;10

Jókor jött a Ferencváros magabiztos győzelme a Debrecen ellen, így kellő önbizalommal utazhatnak Thomas Dollék Felcsútra, hogy az ősz rangadóján megvívjanak a Videoton ellen. A piros-kékek remek heteken vannak túl, sorban szerzik a pontokat, lövik a gólokat és harcban vannak a bajnoki címért. Tavasszal a Vidi otthon tartotta a három pontot, ám a kupában és az előtte lejátszott hat meccsen is veretlenek maradtak a zöldek a Vidi pályaválasztásánál. Hogy brutálisan nagy meccs lesz, az biztos, és az is tuti, hogy nem sokszor kapunk majd' háromszoros oddsot a Ferencvárosra.

2016-09-20;212
2016-09-21;212
209575