Kosárlabda

Fiesztára készülnek Hanga Ádámék

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szombaton Macedóniát fogadja az Eb-selejtező utolsó fordulójában.

Fiesztára készülnek Hanga Ádámék.

Sikerült! 1999 után ismét Eb-résztvevő a magyar férfi kosárlabda-válogatott! Sztojan Ivkovics együttese játék nélkül kvalifikálta magát a jövő évi kontinensviadalra, hiszen a luxemburgi mérkőzés előtt a britek győzni tudtak Macedóniában, így biztossá vált, hogy megnyerjük csoportunkat. Ezután csak hab volt a tortán, hogy Vojvoda Dávidék koncentrálni tudtak a miniállam ellen, és ha nehezen is, de 68-65-re nyerni tudtak hétközben.

Szombaton tehát tét nélküli mérkőzés vár fiainkra, akik a szintén teher nélkül pályára lépő Macedóniát fogadják. A balkániak óriásit buktak a mostani selejtezősorozatban, hiszen még a második helyet sem sikerült elcsípniük, mindössze az amatőr Luxemburgot tudják megelőzni a kvartettben. Igaz, korábban már írtunk arról, hogy milyen nehézségei vannak a délieknek, ám ez még nem mentség arra, hogy ilyen gyatrán teljesítsenek.

Válogatottunk célja nem lehet más a hétvégi találkozón, mint, hogy megőrizze makulátlan mérlegét, és százszázalékos teljesítménnyel nyerje meg négyesét. Erre minden esély megvan, hiszen az odavágón is sokkal jobbak voltak Hanga Ádámék, azóta pedig még egységesebbek és jobbak lettek, ráadásul a felek közti motivációsbeli különbségek közt is ég és föld a differencia, természetesen a mieink javára.

Mindezt a bukmékerek is éreztetik szorzóikkal, hiszen perpillanat a magyarok a mérkőzés favoritja, a    1.25-szörös oddsot kínál a hazai sikerre, míg a macedón győzelem 3.30-szoros pénzt ér.

G-csoport
1. Magyarország 5 5 0 0 0 417:352 10
2. Nagy-Britannia 5 3 0 0 2 437:397 8
3. Macedónia 5 2 0 0 3 378:410 7
4. Luxemburg 5 0 0 0 5 350:423 5