Kosárlabda

Révbe érhet a magyar válgatott

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szerdán Luxemburgban lép pályára az Eb-selejtező ötödik fordulójában.

Révbe érhet a válogatott.

A negyedik játéknapot követően is százszázalékos maradt a magyar férfi kosárlabda-válogatott miután szombaton sikerrel járt Londonban. Sztojan Ivkovics alakulata ismét klasszis teljesítményt nyújtott, hiszen a csoport másik favoritjának otthonában is nyerni tudott, 88-80-ra. A siker azt jelenti, hogy mindössze egyetlen győzelem választja el válogatottunkat attól, hogy 1999 után ismét Európa-bajnokságon szerepeljen. Ez a siker pedig szerdán össze is jöhet, hiszen nem csak a kvartett, hanem talán a selejtezősorozat leggyengébb együtteséhez, Luxemburghoz látogatnak Vojvoda Dávidék.

A felek szeptember 3-án találkoztak Magyarországon, s akkor roppant magabiztosan, végig vezetve, 25 ponttal, 89-64-re nyertek Hanga Ádámék a miniállam ellen. Azóta sem zavartak sok vizet a luxemburgiak, valamennyi összecsapásukat elveszítették, a legszorosabb meccsüket szombaton játszották, amikor hazai környezetükben mindössze nyolc ponttal kaptak ki az egyre inkább szétesően játszó macedónoktól.

A szövetségi kapitány és a játékosok is nagyon óvatosan fogalmaznak mind a szerdai meccsel, mind az Európa-bajnoki részvétellel kapcsolatban, de ennél jobb esélyünk nem lesz, hogy bebiztosítsuk helyünket a kontinensviadalon. Amennyiben kulcsembereink, Hanga Ádám és Vojvoda Dávid - előbbi az első, utóbbi a hatodik legjobb teljesítményt nyújtotta eddig a selejtezősorozatban, minden játékost figyelembe véve - hozza eddig mutatott produkcióját, akkor a visszavágón is fölényesen győzhet a magyar férfi kosárlabda-válogatott, ami Eb-részvételt érne.

"Kicsit tompán kezdtünk, a britek a kecskeméti meccshez képest sokkal agresszívebbek voltak, de a tartásunk ezúttal is megmaradt, felálltunk, és tudtuk azt, hogy az eddigiekhez hasonlóan a britek ellen is jobban fogjuk bírni fizikálisan a végét, így is lett. Szeretném megköszönni a játékosok mellett a szakmai stáb munkáját is, az érdem az övék is, nélkülük biztos nem sikerült volna, illetve szurkolóinknak, akik hazai környezetet varázsoltak Londonban is. A csoda kapujába értünk, de a küszöböt még át kell lépni. A hátralévő két mérkőzésen is mindent megteszünk, és a maximumot fogjuk kihozni magunkból" - nyilatkozta a britek elleni meccset követően Sztojan Ivkovics a bb1.hu-nak.

A bukmékereknél perpillanat a magyarok a mérkőzés toronymagas favoritja, a    oddsot sem kínál (!) a vendégsikerre, míg a luxemburgi győzelem 8.50-szeres pénzt ér.

G-csoport
1. Magyarország 4 4 0 0 0 349:287 8
2. Nagy-Britannia 4 2 0 0 2 348:335 6
3. Macedónia 4 2 0 0 2 316:321 6
4. Luxemburg 4 0 0 0 4 285:355 4