NB I

Megint bajban lesz a Fradi? Az oddsok beszédesek!

Az OTP Bank Liga 9. fordulója tele van rangadókkal. Ismét betlizik a Ferencváros? Az oddsok alapján komoly esély van rá.

A válogatott szünetet követően visszatértünk a rendes kerékvágásba, hétvégén újabb NB I-es fordulón izgulhattunk. A hatharom.com tippmesterei most sem fukarkodtak a tippekkel, hat mérkőzésből négyet eltalálva +1.57 egység profitra tettünk szert. Ami az oddsokat illeti, három találkozón is az underdog nyert, a hét legnagyobb szorzóját pedig ismételten a Ferencváros blamája szolgáltatta, az MTK sikere 5.40-szeres pénzt ért a magyar állami fogadóirodánál. Aki pedig mind a hat találkozón eltalálta a kimenetelt, 100 forintra 34 ezret nyerhetett. Lássuk, mi történik majd az előttünk álló hétvégén.

   
  1 x 2
Paks-Gyirmót 1.80 3.40 4.30
Honvéd-MTK 2.20 3.30 3.10
Újpest-Videoton 3.30 3.30 2.10
Haladás-Vasas 2.50 3.15 2.75
Diósgyőr-Mezőkövesd 2.10 3.30 3.30
FTC-Debrecen 1.75 3.45 4.55

A tabella utolsó két helyezettje igazi kiesési rangadót játszik Tolna megyében. A hangulat persze egyértelműen a vendég Gyirmótnál lehet a jobb, hiszen Urbányi István csapata végre elkezdte a pontgyűjtögetést, így vélhetően Paksra is a győzelemért utaznak majd. Persze Pakson nyerni finoman szólva sem egyszerű, ez legutóbb idén áprilisban a Haladásnak sikerült, de a 16/17-es évben sem a Vidi, sem a Fradi, sem a DVTK nem tudott diadalmaskodni Csertői Aurél fiai ellen. A két 1-3-4-es mérlegű csapat meccsén egyértelműen a kevés gól lehet a jó tipp, de szoros csatában a Paks valószínűleg otthon tartja a pontokat.

Nem sok esélye volt a Haladásnak pontot szereznie a Videoton otthonában, Mészöly Gézáék így a listavezető ellen kell javítsanak Sopronban. Mindez már csak azért sem lesz könnyű, ugyanis Király Gábor ismét megsérült, és jelenleg még bizonytalan, hogy mennyi ideig nem állhat csapata rendelkezésére. Angyalföldön azonban minden rózsás, Kulcsár Tamás góljával legyőzték hazai pályán a Paksot, így már öt ponttal vezetk a tabellát. "Csodálatos érzés volt új játékosként így bemutatkozni bajnoki mérkőzésen, főleg a hazai közönség előtt. Remélem a folytatásban is hasonlóan eredményes lehetek és hozzájárulhatok a csapatunk további sikerességéhez" - nyilatkozta boldogan a támadó. Az előző szezonban pályaválasztóként nem kapott ki a Haladás, ráadásul a piros-kékeknek rendre rosszul megy Szombathelyen. Hogy ezúttal Sopronban mire lesz képes az év meglepetéscsapata, az talány, de az oddsok kitűnően jelzik: ez bizony egy tippelhetetlen, háromesélyes derbi a tabella első és harmadik helyezettje között.

Ellentétes lehet a hangulat a két nagy múltú fővárosi klubnál, az MTK rangadókon helytállva négymeccses veretlenségi szériába kezdett, a Honvéd viszont kínos pontokat hullajtott a két újonc és a Vasas ellen. Marco Rossi problémáit tovább gyarapítja, hogy Hidi Patrik eltiltás miatt nem játszhat az MTK ellen, így pedig már nem lehet kijelentetni, hogy Lanzafaméék a találkozó esélyesei. A piros-feketéknek rendre borzasztóan megy az MTK ellen, 2010 augusztusa óta tizenegy meccsből a mérleg 1-1-9 az Kispest szempontjából, igaz, tavaly hazai pályán nyert a Honvéd. Jelen körülmények között azonban mi az x2-re voksolunk inkább.

Borsodi rangadót rendeznek Miskolcon szombaton, de kikiáltani a DVTK-t esélyesnek, igencsak nagy bátorság lenne. A miskolciak hat meccs alatt egyetlen pontot szereztek, ráadásul Horváth Ferenc gárdájától a szerencse is elpártolt. "Nem akarok mentségeket keresni sem a magam, sem a csapatom számára. Elvesztettünk egy olyan meccset, amit mindenféleképpen szerettünk volna megnyerni. Nem úgy mennek a dolgaink, ahogy szeretnénk, de annyi hozzátartozik az igazsághoz, hogy a szállodában Elek Ákos rosszul lett, a mérkőzés előtt pedig Oláh Bálintról kellett levenni a mezt, mert mind a ketten elkaptak valami vírust. A mérkőzés előtt kétszer kellett átrendezni a csapatot, ráadásul a héten is voltak sérültjeink, négy ballábas játékos hiányzott a csapatból" - mondta a tréner a Gyirmót elleni fiaskót követően. A Kövesd viszont úgy tűnik, egyre masszívabb, a ferencvárosi pontszerzést követően a Honvédot is legyőzték Pintér Attila fiai, így a megyei derbin is bízhatnak minimum egy megszerzett pontban. Semmi nem indokolja, hogy a DVTK szorzója ilyen alacsony legyen, Bognárék gyengén is futballoznak és nem is jön össze nekik semmi sem. Ilyen körülmények között itt is az x2 a jó tipp szerintünk.

Diósgyőr#hun-diosgyor#5

Az elmúlt években rendre izgalmas rangadót játszott egymással az Újpest és a Videoton, most sem várhatunk unalmas 90 percet. Habár a lila-fehérek formája visszaesést mutat és hagyományosan gyengén szerepelnek a fehérváriak ellen, hazai pályán kár lenne leírni Nebojsa Vignjevics csapatát. A Videotonnál most viszont újra ragyog az a bizonyos ég, Bergék két nagyon nehéz rangadót nyertek meg Felcsúton, méghozzá pokolian simán. A 2.10-es szorzó nem tűnik rossz befektetésnek a venégekre, még úgy sem, hogy a lilák februárban megviccelték a Vidit hazai pályán.

[2295179] 2016-09-17 18:30:00 Újpest - Videotonx;10

Egy biztos: a türelem nagyon véges a IX. kerületben és ha a Debrecen is pontokkal távozna hétvégén a Fradi otthonából, még akár személyi változások is következhetnének a bajnokcsapatnál. A Ferencváros gépezete látványosan akadozik, az utolsó öt meccsen öt pontot szereztek, a helyzetkihasználás pocsék, az új igazolások pedig leszerepeltek. Thomas Doll keresi a kifogásokat, ám a szurkolókat nem a közhelyek, hanem a győzelmek érdeklik. A Debrecennél legalább a siker összejött az Újpest ellen hétvégén, noha a játék nem volt éppen szemet gyönyörködtető. A DVSC új igazolásai közül úgy tűnik, többen is a kezdőben ragadhatnak, masszív csapattá formálva ezzel a Lokit. A Loki utoljára 2012-ben tudott nyerni az Üllői úton, és most sem esélyesként utaznak a fővárosba, ám ha a Ferencváros nem tudja leküzdeni démonjait, akár itt is pórul járhat a pályaválasztó.

2016-09-17;212
209575