Premier League

Egykori csapata ellen is kapitulálhat Moyes

  • Kompany

Ezúttal az Everton fektetheti két vállra a Sunderlandet a Premier League negyedik fordulójának zárómérkőzésén.

Igen pocsékul rajtolt a Sunderland az idei szezonban is, hiszen három fordulót követően mindössze egy pontot találhatunk a neve mellett. Pedig az első játéknapot leszámítva nem játszott sztárcsapattal a gárda, sőt az alaposan meggyengített Southampton és az újonc Middlesbrough volt az ellenfele a második, illetve a harmadik játéknapon. David Moyes együttese viszont csődöt mondott az észak-angliai derbin, hiszen meglepetésre hazai pályán kapott ki a Borotól, majd szerencsés körülmények között pontot szerzett délen. 

A skót menedzsernek most korábbi együttese, az Everton ellen kell felkészítenie a Fekete Macskákat. A mesternek nem lesz egyszerű dolga, hiszen gödörben van jelenlegi együttese, ráadásul temérdek hiányzóval - Fabio Borini, Jordan Pickford, Vito Mannone, Sebastian Larsson, Billy Jones, Jan Kirchhoff, Lee Cattermole - kell számolnia, így pedig ismét meleg lehet a pite a hazaiaknak.

Ami a vendégeket illeti, a Tottenham elleni remit követően valósággal szárnyal az Everton, hiszen a West Bromot és a Stoke együttesét is legyőzte, az Angol Ligakupában pedig gálaelőadást tartott a Yeovil gárdájával szemben. Úgy látszik, hogy a liverpooliak gyorsan felvették Ronald Koeman stílusát, s a holland szakemberrel sikeres lehet a kék-fehér alakulat.

A sikerek mellett persze elengedhetetlen, hogy a Stolverkosoknál lényegesen kevesebb a sérült, mint korábban, hiszen csak Muhamed Besic, Tom Cleverly és James McCarthy marad ki ezúttal is, ám ezen futballisták nem számítanak alapembernek. Arról nem is beszélve, hogy noha John Stones személyében egy kiváló labdarúgót veszítettek el a nyáron a vendégek, sikerült úgy igazolni a holt szezonban, hogy minden posztra megvannak a kék-fehéreknek.

Az előjelek alapján tehát minden arra mutat, hogy a Sunderland ezúttal is vesztesen hagyhatja el a Stadium of Light gyepét, ami egyébként a bukmékerek szerint papírforma lenne, hiszen minden fogadóirodában az Everton számít a mérkőzés toronymagas favoritjának.

A Premier League hétfői mérkőzésének szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Sunderland-Everton 3.55 3.30 2.02




 

2016-09-12;47
209498