Kosárlabda

Londonban teheti fel teljesítményére a koronát a magyar válogatott

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szombaton Londonban lép pályára az Eb-selejtező negyedik fordulójában.

- Fotó: fiba.com

Féltávnál is százszázalékos maradt a magyar férfi kosárlabda-válogatott miután szerdán sikerrel járt Macedóniában. Sztojan Ivkovics legénysége nem kis bravúrt hajtott végre, hiszen a kvartett legerősebbének titulált balkáni együttes otthonában tudott nyerni, méghozzá jó játékkal 76-66-ra. A győzelem azt jelenti, hogy karnyújtásnyira kerültek Vojvoda Dávidék az Európa-bajnoki szerepléstől.

Azonban ne szaladjuk ennyire előre az időben, szombaton szintén egy roppant fontos mérkőzés következik, méghozzá Londonban, ahol a britekkel találkozunk. A hazaiak már megkezdték a lélektani hadviselést, hiszen a szkopjei állapotokhoz képest is sikerült rosszabb szállást nyújtaniuk Hanga Ádáméknak. Igaz, muszáj valahogy fogást találniuk rajtunk, főleg egy olyan bődületes zakó után, amibe másfél hete - 96-77-re nyert a magyar csapat úgy, hogy a britek egyszer sem vezettek - néztek bele a szigetlakók.

Azóta - hozzánk hasonlóan - a britek mindkét meccsüket megnyerték, a macedónokat 17, míg a luxemburgiakat 23 ponttal győzték le, de játékuk bőven hagy kívánni valót. Amennyiben a kulcsembereink hozzák az eddig mutatott teljesítményüket, illetve taktikailag is topon leszünk, akkor idegenben is könnyedén győzhet Sztojan Ivkovics legénysége, az utóbbi évek leggyengébb brit válogatottja ellen.

"A védekezésünk végig rendben volt, már az első félidőben is jól játszottunk, akkor még azonban nem ültek a dobásaink, de fontos volt, hogy szoros állással mentünk öltözőbe. Szerencsére a szünet után már jobban dobtunk, főleg a végén, amikor nagyon kellett, valaki mindig betalált, vagy triplából, vagy egy-egy labdaszerzés után. A kipontozódások miatt az utolsó nyolc és fél percet center nélkül kellett megoldanunk, de úgy gondolom, a csapat nagyon jól reagálta le a helyzetet, és mindenki higgadtan, jól oldotta meg a feladatát. Ezzel a sikerrel nagyon jó helyzetbe kerültünk, de továbbra sem számolgatunk. Londonban is nagyon nehéz dolgunk lesz, de úgy állunk hozzá ahhoz a mérkőzéshez is, hogy meg akarjuk nyerni." - nyilatkozta a macedón elleni meccset követően Wittmann Krisztián a bb1.hu-nak.

A bukmékereknél perpillanat a britek a mérkőzés favoritja, a     1.40-szeres oddsot kínál a hazai sikerre, míg a magyar győzelem 2.55-szörös pénzt ér.

G-csoport
1. Magyarország 3 3 0 0 0 261:207 6
2. Nagy-Britannia 3 2 0 0 1 268:247 5
3. Macedónia 3 1 0 0 2 234:247 4
4. Luxemburg 3 0 0 0 3 211:273 3