US Open

Magyar származású játékost is érint a torna egyetlen bundagyanús meccse

A svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea első körös meccsét vizsgálják egyedül az Openről.

Újabb Grand Slam-mérkőzés esetleges befolyásolása okán indult nyomozás az antikorrupciós és bundázás ellen küzdő szervezetnél, a Tennis Integrity Unitnál. Korábban az Australian Open egyik vegyes páros mérkőzésével kapcsolatban nyomoztak, akkor az első szett mindössze húsz percig tartott egy cseh-lengyel és egy spanyol páros mérkőzésén.

Ezúttal a US Open egyik első fordulós női mérkőzése, a Bacsinszky-Diatcsenko összecsapáson jelentették a fogadóirodák a szokatlanul magas téteket. A 6-1, 6-1-re végződő találkozó eredménye nem számított meglepetésnek, hiszen a magyar származású svájci lány szorzója csupán 1.03-1.04 volt.

"Ahogyan a legtöbb esetben, ezúttal is alapos vizsgálatba kezdünk a mérkőzés kapcsán, ám az, hogy jelentés érkezett gyanús fogadási mintákról, még távolról sem jelenti azt, hogy bármilyen csalás történt" - nyilatkozta az illetékes szerv.

Mint azt a TIU-nál elmondták, könnyen lehet, hogy pusztán azért érkeztek be a szokottnál is magasabb tétek, mert volt olyan bukméker, amely hibás oddson tette ki a mérkőzést, esetleg egyes fogadók olyan információk birtokában voltak, mint a játékosok fizikai állapota, hangulata, esetleg tudomásuk volt sérülésről vagy betegségről.

Az első fordulós győzelmét követően Bacsinszky egyébként meglepetésre már a második körben búcsúzott az üzbég Varvara Lepchenko ellenében. Itt az ázsiai lányra 4-szeres pénzzel is lehetett fogadni.