Kosárlabda

Nincs vesztenivalója a magyar válogatottnak

  • hatharom.com

A magyar férfi kosárlabda-válogatott szerdán Macedóniába látogat az Eb-selejtező harmadik fordulójában.

Nincs vesztenivalója a magyar válogatottnak. - Fotó: fiba.com

A britek 22 pontos legyőzését követően férfi kosárlabda-válogatottunk szombaton Luxemburgot múlta felül az Eb-selejtezősorozatban. A soproni találkozón újabb magabiztos magyar siker született, hiszen Sztojan Ivkovics fiai 25 pontos, 89-64-es győzelmet arattak a miniállam legjobbjai ellen.

Eddig tehát százszázalékos válogatottunk mérlege a G jelű csoportban, ami egyedülállónak számít, így pedig vezetik kvartettjüket Vojvoda Dávidék. Szerdán viszont az eddigi legnehezebb meccsére készül válogatottunk, hiszen a csoport esélyeséhez, a macedónokhoz utaznak Hanga Ádámék. Mondjuk ezt úgy, hogy az általunk földbe döngölt britek otthonában a balkániak megalázó, 17 pontos (!) vereséget szenvedtek el hétvégén.

A macedónoknál sok a gond, megannyi sztárjátékos hagyta faképnél a válogatottat, így perpillanat nincs minden rendben a gárda körül. Ezen kívül nem találunk a hazai játékosok között olyat, mint korábban - Pero Antics, Bo McCalebb vagy Todor Gecsevszki -, aki egyedül is képes volna eldönteni egy mérkőzést, vagyis sebezhetőnek tűnik a balkáni csapat. Ha úgy játszunk, mint a britek ellen, akkor a győzelmünk sincs kizárva, amivel a továbbjutás küszöbére lépnénk, ugyanakkor nyomás nincs a csapaton, hiszen még így is Macedónia a mérkőzés esélyese. Legutóbb egyébiránt 2010-ben találkoztunk hivatalos meccsen a balkániakkal, akkor hazai pályán három egységgel győztük le őket, idegenben viszont megalázó, 34 (!) pontos zakóba futottak bele kosarasaink.

"Az első két mérkőzésen helyenként jó játékkal aratott két magabiztos győzelem egészséges önbizalmat kell hogy adjon a hárommeccses idegenbeli túrára. Bízom a csapatban. Mindent megteszünk azért, hogy ne üres kézzel, győzelem, sőt inkább győzelmek nélkül jöjjünk haza. Ott akarunk lenni az Európa-bajnokságon!" - mondta Eilingsfeld János a kosarsport.hu-nak.

A bukmékerek nem tudják hova tenni pillanatnyilag a mérkőzést, óriási esésnek indult a magyarok szorzója, jelenleg a     1.80-szeres oddsot kínál mind a macedón, mind a magyar sikerre.

G-csoport
1. Magyarország 2 2 0 0 0 185:141 4
2. Nagy-Britannia 2 1 0 0 1 173:175 3
3. Macedónia 2 1 0 0 1 168:171 3
4. Luxemburg 2 0 0 0 2 139:178 2