Magyar válogatott

Máris elbuktuk volna a világbajnokságot?

Gól nélküli döntetlennel kezdte a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar válogatott. A feröeriek ellen idegenben elért remi sokak szerint sokba kerül majd.

Fotó: mlsz.hu

Annak ellenére, hogy tudtuk mennyire nehéz mérkőzés vár a magyar válogatottra a szeles-esős Feröeren, szinte az egész ország biztosra vette, hogy valahogy sikerül behúznunk a keddi találkozót. Az élet azonban más forgatókönyvet szánt a csapatnak, amely egy igen gyenge színvonalú mérkőzésen 0-0-s eredményt ért el. A mérkőzés képe alapján sajnos azt kell mondani, hogy a magyar válogatott egyáltalán nem szolgált rá a győzelemre, ha a végén nincs az a Stieber-ziccer, gyakorlatilag helyzet nélkül hoztuk volna le a 90+2 percet.

Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés után érthetően csalódott volt, ugyanakkor kissé érthetetlen, hogy amennyiben tisztában volt azzal, hogy néhány alapember formája nem üti meg az elvárt szintet, akkor vajon miért ragaszkodott hozzájuk ennyire. "Megpróbáltunk támadni, de nem játszottunk jól, nem tudtuk keresztülvinni az akaratunkat a pályán - kezdte meccs utáni értékelését a német szövetségi kapitány. "Pár játékosnál még nincs meg az a ritmus, amire most szükség lett volna, érezhető, hogy a szezon elején tartanak, és hiányoznak a meccsek a lábakból. Az utolsó mélységi passzok hiányoztak a játékunkból, ezzel együtt a mérkőzés végén megvolt az esélyünk a győzelem megszerzésére, sajnos nem tudtuk belőni a helyzeteinket. Jó lett volna itt nyerni, de a játékukat látva könnyen előfordulhat, hogy más is fog pontokat veszteni a feröeriek ellen. Előre kell néznünk, Svájc ellen más jellegű mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy már jobbak lesznek a formák, és jobb ritmusban tudunk majd futballozni".

A kedden Tórshavnban pályára lépő kezdőcsapatból Fiola Attila, Németh Krisztián, Dzsudzsák Balázs majd az első félidőben beálló Szalai Ádám az Eb óta nem játszott tétmérkőzést, valamennyiük teljesítményén meg is látszódott mindez, számos rossz megoldás kísérte a játékukat.

A kispadról ezúttal Nikolics és Stieber kapott lehetőséget, és bár túl sok idő nem jutott a számukra, sikerült pár lendületes és veszélyes akcióban részt venniük, kialakítaniuk. Az itthon játszók közül ezúttal Fiola mellett Elek Ákos került be a csapatba, de a diósgyőri középpályás is sokat hibázott és olykor hiányzott a játékából a kellő határozottság is.

[2059297] 2016-09-06 20:45:00 Feröer-szigetek - Magyarországx
[2059297] 2016-09-06 20:45:00 Feröer-szigetek - Magyarországx;

A 0-0-s döntetlen azt is jelenti, hogy a magyar válogatott rögtön az első forduló után lépéshátrányba került a 1-2. helyért vívott küzdelemben. Anélkül, hogy lebecsülnénk a feröeri gárda játékerejét, azt azért nehéz elképzelni, hogy éles szituációban Svájc vagy az Európa-bajnok Portugália pontot, pontokat hagyjon Tórshavnban. 

A csoport másik két mérkőzésén Svájc 2-0-ra legyőzte a Cristiano Ronaldo - és még jó pár sztárja - nélkül felálló Eb-győztes Portugáliát, míg Lettország 1-0-ra verte idegenben Andorrát.

Az első forduló után a helvétek máris felzárkóztak a portugálok mellé a csoportgyőzelem esélyeit illetően, míg a mieink szorzója 21-ről 26-ra emelkedett az egyik legnagyobb külföldi fogadóirodánál.

A következő fordulóban Magyarország-Svájc találkozót rendeznek, amely nyomban nagyon komoly téttel is bír: amennyiben Storck gárdája vereséget szenved október 7-én Budapesten, szinte biztosan búcsút inthet az oroszországi vb-nek.

Oddsok a csoportgyőztesre
Portugália 1.90
Svájc 1.90
Magyarország 26.00
Feröer-szigetek 251.00

 

Mit vársz a válogatottól a selejtezőben?x;
186541