Átigazolás

Lang Ádám elhagyta a Videotont

  • ivan

Lang Ádám a francia labdarúgó-bajnokság élvonalába most feljutott Dijon FCO csapatához szerződött.

A Videoton válogatott védőjéért az augusztus végén lezárult átigazolási időszak utolsó pillanataiban futott be a Dijon ajánlata, szerződtetését percekkel a piaczárás előtt regisztrálta a francia klub. A nemzetközi szövetség végül engedélyezte a transzfert, így hivatalossá vált, hogy a 23 éves védő a Ligue 1-ben folytatja pályafutását - olvasható a magyar szövetség honlapján.

Lang jelenleg a feröeriek elleni, keddi világbajnoki selejtezőre készül, de a válogatott szerdai hazatérése után azonnal Franciaországba utazik, és csatlakozik a dijoni csapathoz.

"Lang Ádámért olyan ajánlat érkezett, amelyet nem lehetett visszautasítani – a francia klub komoly összeget áldoz a válogatott hátvéd játékjogáért. Ismét egy európai topbajnokságba tudtunk eladni egy játékost, erre büszke lehet a klub. Ádám érthető okokból szerette volna kipróbálni magát külföldön, úgy gondolom, hogy ezzel az átigazolással mindenki elégedett lehet. Szeretném neki a Vidi nevében megköszönni az eddigi teljesítményét és azt, hogy akkor is tisztességesen dolgozott és mindent megtett a klub sikeréért, amikor nehezebb időszakon ment keresztül és kevesebb játéklehetőséghez jutott“ – mondta Lang Ádám távozásáról Kovács Zoltán sportigazgató a vidi.hu-nak. 

[2059297] 2016-09-06 20:45:00 Feröer-szigetek - Magyarországx;