US Open

Oktathatja fáradt ellenfelét Murray

Íme az amerikai nyílt teniszbajnokság szombati játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje.

A játéknap tutija

Pénteken bejutott a legjobb 16 közé a világelső Novak Djokovics és a 2013-as bajnok Rafael Nadal, szombaton pedig követheti őket a négy évvel ezelőtti győztes Andy Murray is. A brit klasszis hatalmas önbizalommal játszik a wimbledoni trófea és az olimpiai arany után. Egyelőre esélyt sem adott az ellenfeleinek, pedig Lukas Rosol és Marcel Granollers nem rossz név a szakmában. Előbbinek hét, utóbbinak kilenc gémet engedett, ennek fényében pedig az említett úriembereknél gyengébb játékerőt képviselő Paolo Lorenzinek sem nagyon lehet többet jósolni. Pláne nem azok után, hogy a 34 éves olasz közel öt órás meccset vívott az előző körben. Nem csak mentálisan volt az pokoli nehéz számára, hanem fizikálisan is, a mérkőzés végén már a kézfogás is nehezére esett. Élete győzelmét aratta, először jutott Grand Slam-tornán a legjobb 32 közé. Egy ilyen siker után rettentő nehéz felpörögni a következő meccsre. Alapból nem sok esélye lenne, így pedig végképp semmi. Az Arthur Ashe nem lesz ismeretlen számára, négy éve játszott Novak Djokovics ellen a centeren, akkor két játékot tudott összekaparni...Murray is nagy verést oszthat ki neki, bár azon se lepődnénk meg, ha az olasz nem játszaná végig a meccset.

Paolo Lorenzi-Andy Murray
Hatharom-tipp: 26.5 játék alatt
TippmixPro @ 1.65

 

A játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A horvát veteránnak, Ivo Karlovicnak ez a 13. fellépése New Yorkban, de még soha nem tudott bejutni a legjobb 16 közé. Most ismét egy lépésre van ettől, és nincs más dolga, mint egy selejtezős játékost legyőzni. Könnyűnek hangzik, de várakozásaink szerint nagyon nem lesz az. Jared Donaldson az amerikaiak nagy reménysége, aki már a felvezető tornákon is megcsillogtatta a tudását, de az igazán nagy dobást a US Openre tartogatta. Kiütötte a 13. kiemelt David Goffint, ami már önmagában hatalmas dolog, de ezt követően sem dőlt hátra, hanem háromban hazaküldte Viktor Troickit. Karlovic ellen sem esélytelen, ha az adogatásaira odafigyel, és ebben az a bizonyos Taylor Dent is segíthet neki, aki éppen a nagy szerváiról volt híres. Jó ideje ugyanis az egykori top 30-as amerikaival készül. A rutin a horvát mellett szól, de biztosan ott motoszkál majd a fejében, hogy soha nem élte még túl a harmadik fordulót. 

Ivo Karlovic-Jared Donaldson
Hatharom-tipp: Donaldson nyer
TippmixPro @ 2.25

 

A játéknap lutrija

Karlovic mellett egy másik kiemeltnek, a 22. Grigor Dimitrovnak is a vesztét jósoljuk. Egész jó formába lendült a vajkezű bolgár, de az előző körben Jeremy Chardy ellen már rezgett nála a léc, 1-2-es szetthátrányból kellett felállnia. Joao Sousa ellen sem lesz egyszerű dolga, aki éppen a US Openre rakta össze a játékát. Dimitrovnak ráadásul nincsenek jó emlékei a portugálról, három éve itt New Yorkban már összefutottak, és akkor Sousa öt szettben legyőzte őt. Irreálisan alacsony oddsot adnak a bolgárra, az érték itt egyértelműen a portugál játékosban van, ennyivel biztosan nem esélytelenebb. Még úgysem, hogy elvileg van egy kisebb térdsérülése, ami egyébként a játékán eddig egyáltalán nem látszódott.

Joao Sousa-Grigor Dimitrov
Hatharom-tipp: Sousa nyer
TippmixPro @ 3.45

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 12.81-szeres pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!