US Open

Nagy hőstettre készül a soproni sztár

  • Cesc18

Babos Tímea szombaton az 5. kiemelt Simona Haleppel néz farkasszemet a US Open harmadik fordulójában.

Egyelőre álomszerűen alakul a legmagasabban rangsorolt magyar játékos, Babos Tímea számára a szezon utolsó Grand Slam-viadala, hiszen egyesben pályafutása során először bejutott a legjobb 32 közé, de versenyben van még párosban és vegyes párosban is. Egyesben döcögősen indult számára a torna, de utána annál simábban győzte le a második kanyarban a holland Richel Hogenkampot.

"Ez a nap is elérkezett! Nagyon-nagyon örülök, hogy most már Grand Slamen is bejutottam egyesben a harmadik körbe! Idén azért elég stabil teljesítményt nyújtottam. Korábban minden Grand Slamen nyertem meccset. Reméltem, hogy most még tovább jutok. Pláne annak fényében, hogy most már kiemelt is voltam. Sokkal-sokkal jobban játszottam, mint az első mérkőzésen. Egy nagyon magabiztos első szett után picit remegősebb második játszma következett. De még időben észbe kaptam, újra agresszívabban kezdtem el játszani. Ennek meg is lett az eredménye!” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Babos Tímea Simona Halep
TippmixPro @ 5.25 TippmixPro @ 1.08

A harmadik fordulóban már kiemelt kiemelttel is találkozhat, Timinek pedig egy igazi klasszissal, a tavalyi elődöntős Simona Haleppel kell szembenéznie. 2014-ből van egy emlékezetes meccsük, amikor is a soproni kiválóságunk a Fed Kupa keretén belül 1-6, 7-5, 6-3 arányban legyőzte a román riválisát Budapesten. A hazai közönség most nem lesz mellette, és egy teljesen más derbinek ígérkezik, de ettől függetlenül valamibe kapaszkodnia kell. Sajnos Halep elég nagy önbizalommal játszik, ami nem csoda, nyert két tornát a nyáron, Cincinnatiben is jól játszott, és egyelőre Flushing Meadows-ban sem sok esélyt adott az ellenfeleinek.

Babosnak akkor lehet esélye, ha kiemelkedően magas százalékban beüti az első adogatásait. Ez az a játékelem, amiben ő a jobb, tehát ezt kell kihasználnia. Az ütőereje is nagyobb, de Halep ellen a türelemre és az okos döntésekre nagyobb szükség van, mert egyrészről pokoli jó a lábmunkája és rengeteg labdát képes visszaadni, másrészről remekül kontrázik. Ami sokat segíthet még Timinek, hogy most már nincs rajta az esélyesség terhe, teljesen felszabadultan teniszezhet. Nem gondoljuk, hogy az Arthur Ashe megrémíti majd, hiszen játszott ő már Serena Williams ellen is a wimbledoni centerpályán. 

Babos és Halep egymás ellen
Év Torna Boírtás Győztes Eredmény
2015 Guangzhou Kemény Halep 6:4, 6:0
2014 Fed Kupa Kemény Babos 1:6, 7:5, 6:3
2013 Budapest Salak Halep 7:5, 6:1

Meglehetősen nehéz jósolni erre a meccsre, nyilván a papírforma az lenne, ha Halep két szettben továbbjutna, de Babosnak megvan a fegyvere ahhoz, hogy képes legyen megnehezíteni a román dolgát. Érdemes élőben megnézni néhány játékot és csak utána dönteni, hogy mire fogadunk. 

A Halep elleni derbivel még nem fejeződik be Timi számára a szombati program, lesz fellépése ugyanis párosban is. Jaroszlava Svedovával az oldalán az Ostapenko/Petkovic páros ellen lép pályára. Papíron ez egy egyszerű meccsnek ígérkezik, hiszen a lett-német kettős nem büszkélkedhet jó eredményekkel párosból, viszont két remek egyes játékos állt össze, ami tud veszélyes lenni. Ráadásul nem csak a magyar játékos, hanem Svedova is játszik majd egyest előtte. Tény, hogy mindketten jól bírják a kettős terhelést és nagy hőséget sem jósolnak, de ha bármelyikük - vagy mindketten - belebonyolódik egy 3 órás csatába, akkor az könnyen visszaüthet. A Babosékkal való fogadással tehát érdemes várni addig, amíg letudják az egyes meccsüket. 

Ki jut tovább?
Ostapenko/Petkovic Babos/Svedova
TippmixPro @ 4.40 TippmixPro @ 1.14