Kézilabda

Az első komoly erőpróba jön a Veszprém számára

Szombaton a Veszprém számára is elkezdődnek a küzdelmek a SEHA Ligában: a regionális bajnokság új csapatokkal kibővülve Európa egyik legerősebb pontvadászatává nőheti ki magát.

Fotó: seha-liga.com

A létrehozása óta rengeteg kritika érte a SEHA Ligát amiatt, hogy rengeteg olyan mérkőzésre került sor, amelynek nem volt valódi sportértéke, mivel a Bajnokok Ligájában és élmenőnek számító sztárcsapatok ellen a balkáni - elsősorban szerb, bosnyák - klubok nem tudták felvenni a kesztyűt. Idén azonban már kevésbé valószínű, hogy 20-30 gólos különbségű találkozókra kerül sor, hiszen az idei mezőny elsősorban a két szlovén belépőnek köszönhetően lényegesen erősebb lett. A Celje és a Gorenje Velenje is rendszeres szereplője a nemzetközi kupáknak, a szlovén kézilabda erősségét pedig jól mutatja az olimpián elért 6. helyezésük is. Macedóniából visszatért a Metalurg Szkopje, valamint Boszniából a Banja Luka helyett az Izdivac gárdája szerepel majd.

A tavalyi BL-döntőt drámai körülmények között elveszítő Veszprém számára ez lesz a szezon első igazi erőpróbája, hiszen bár a bajnokságban már lejátszott öt találkozót, a Celje nem említhető egy lapon az eddigi ellenfelekkel.

"Ez lesz az első meccsünk a SEHA Ligába, a Celje otthonába látogatunk, amely új csapatnak számít ebben a versenysorozatban. A Celjében mindig nagyon kemény mérkőzésre kell számítani, a csapatuk nagyon fiatal és rengeteget fut. A védekezésük rendkívül agresszív, és ők az egyik leggyorsabb csapat a leindítások terén Európában. Ez a felkészülés ötödik hete, mindkét szélsőjük szerepelt az olimpián. Biztos vagyok benne, hogy szurkolók egy kiváló meccset láthatnak, amelyen a támadójáték nagyon fontos szerepet fog játszani. Figyelnünk kell arra, hogy ne engedjük őket eladott labdákból könnyű gólokat szerezni, hiszen hihetetlenül gyorsaságuk által sok problémát okozhatnak nekünk így" - nyilatkozta az handballveszprem.hu-nak Xavi Sabaté, a veszprémiek spanyol vezetőedzője.

H2H 2015
21.11.15 BL MVM Veszprém Celje 34 : 28
15.11.15 BL Celje MVM Veszprém 27 : 30
15.02.15 BL MVM Veszprém Celje 29 : 26

A csapat horvát kapusa, Mirko Alilovic is felhívta a figyelmet a szlovének várható lelkes játékára, a Celjében is megforduló klasszis portás szerint ennek ellenére a Veszprém elhozhatja a két pontot.  "Biztos, hogy rendkívül motiváltan fog pályára lépni a Celje több szempontból is. Egyrészt ez lesz nekik is az első nagy mérkőzésük ebben a szezonban, ráadásul a Veszprém ellen egy jubileumi meccsen, hiszen 70. évfordulóját fogja ünnepelni a klubjuk. Mindent meg fognak tenni, hogy nyerjenek és győzelemmel kezdjék az idényt. Ráadásul a Celje kimondottan jól szokott teljesíteni a szezon kezdetén, főleg hazai pályán. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a mi együttesünk nagy erős és jó csapat, amely ebben a szezonban a legtöbb mérkőzésen favoritnak fog számítani. Éppen ezért minden más, ami nem győzelem, csalódás lesz számunkra most szombaton. Keményen fogunk küzdeni azért, hogy megnyerjük az első idei SEHA liga meccsünket." - fogalmazott Alilvic.

Hendikepes fogadások    
Celje +4,5 Veszprém -4,5
TippmixPro@1.75 TippmixPro@1.80
   

A két csapat az idei évben még nem, ám 2015-ben háromszor is találkozott egymással, mindegyik esetben a Bajnokok Ligájában. Az fenti táblázatból is látható, hogy a magyar bajnok mindhárom meccsét megnyerte, ugyanakkor az is látható, hogy egyik meccs sem volt sima. Mivel a nyáron rengeteg új játékos érkezett a bakonyiakhoz, és a keret több tagja is részt vett az olimpián is, így nem feltétlenül kell 100 százalékos Veszprémre számítanunk, az 1.18-as szorzó helyett jobban járhatunk, ha egy pluszos hendikepet választunk a hazaiakra.

1X2    
Celje Döntetlen Veszprém
TippmixPro@4.65 TippmixPro@11.00 TippmixPro@1.18