US Open

Vért izzadhat Big John a továbbjutásért

Íme az amerikai nyílt teniszbajnokság pénteki játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje.

A játéknap tutija

Pénteken a harmadik fordulós mérkőzésekkel folytatódnak a küzdelmek New Yorkban, vagyis most már kiemelt kiemelttel is meccselhet. Kezdésként rögtön egy ilyet veszünk górcső alá, a 7. Jo-Wilfried Tsonga a 23. Kevin Andersonnal csap össze. A közönségkedvenc francia Wimbledon óta finoman szólva sem brillírozott, de rá jellemző, hogy a Grand Slam-tornákra szépen összerakja a játékát. No a legjobbakra nem igazán veszélyes, de a fogható meccseket hozza, amit jól tükröz az idei statisztikája: major tornán ebben az esztendőben kilenc meccsen tartották favoritnak és ebből nyolcat behúzott, annál az egynél pedig sérülés miatt feladta már az első szettben. Szóval lehet benne bízni, és miért ne tennénk meg most a fonalat elveszítő dél-afrikai ellen is? A tornán már írtunk Andersonról, az év eleji sérülések és műtét miatt ez nagyon nem az ő szezonja. Abban sem voltunk biztosak, hogy eljut ideáig, de favoritként nem hibázott. Tsongával kétszer találkozott eddig, mindkét alkalommal kikapott tőle, legutóbb tavaly Sanghajban. Ami érdekes, hogy ötször játszottak rövidítésbe torkolló szettet, de egyiket sem tudta Anderson megnyerni. Valószínűleg most is lesz olyan játszma, ami tie-breakben dől el, ha ez/ezek ismét a francia felé dőlnek el, akkor pláne sínen van a tippünk. Elég sok minden szól tehát Tsonga mellett, és miután az eddigi két meccsén nem döngölte földbe ellenfeleit, így elég baráti szorzót kapunk most rá.

Jo-Wilfried Tsonga-Kevin Anderson
Hatharom-tipp: Tsonga nyer
TippmixPro @ 1.40

A játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A briteknek egyelőre álomszerűen alakul ez a US Open, hiszen a legnagyobb bajnokuk, Andy Murray mellett bejutott a legjobb 32 közé Kyle Edmund és Dan Evans is. Utóbbi kettőt nem igazán lehetett ide várni, főleg, hogy Edmund a 13. kiemelt Richard Gasquet ellen kezdett. Meglepően simán verte a franciát, ezzel az első kör legnagyobb meglepetését szolgáltatva. Nem kegyelmezett a következő körben a hazai publikum támogatását élvező Enesto Escobedónak sem. Most ismét egy amerikai áll majd vele szemben, a 20. kiemelt John Isner. A 208 centis óriás kis híján megégette magát a nyitómeccsén Francis Tiafoe ellen, de végül óriásit harcolva sikerült öt játszmában továbbjutnia. A folytatásban Steve Darcis már könnyebb falatnak ígérkezett, de ellene is bukott egy szettet. Láthattunk már ennél sokkal meggyőzőbb Isnert is New Yorkban, de igazából nem olyan meglepő a szenvedése, hiszen az elmúlt hetekben sem hozta azokat az eredményeket, amiket elvárnánk tőle. Ami megfigyelhető nála, hogy a tie-breakekben most nem olyan acélos. Igaz, a Tiafoe elleni fordításban kettőt is behúzott, de Darcis ellen elveszített egyet, illetve úgy érkezett a tornára, hogy a US Open Series-ben kilencből hét alkalommal alulmaradt. Ez nem jellemző rá, hiszen nagy szervásként fontos, hogy a rövidítésekben dominálni tudjon. Nem lesz egyszerű dolga Edmunddal sem, főleg, ha ezeket a szetteket nem tudja megnyerni. Magas line a 42.5, de mindketten jól adogatnak, várhatóan szoros játszmák lesznek, és várhatóan a brit képes lesz legalább egyet fogni, de inkább az a megérzésünk, hogy itt 3-2 lesz valamelyikük javára.

John Isner-Kyle Edmund
Hatharom-tipp: 42.5 játék felett
TippmixPro @ 1.85

 

A játéknap lutrija

Csak egyetlen név hiányzik a top 10 kiemeltből, Milos Raonic, akit az amerikai Ryan Harrison takarított el az útból. Végre a tudásának megfelelően játszik Ryan, persze kellett hozzá, hogy Raonic meccs közben összeszedjen valami sérülést, de már a találkozó kezdetén látszódott, hogy nem lesz könnyű napja a kanadainak. Az amerikai a selejtezőből indult, egyébként nem ott lenne a helye, de mentálisan nála is akadnak problémák. Most nagyon úgy tűnik, hogy minden klappol a kobakjában, ilyenkor pedig képes csodás dolgokra. Marcos Bagdatisz ellen sem esélytelen, aki ideális match-up számára. Nem megy rosszul a ciprusinak, de semmi extra nincs a játékában, így a hazai közönség támogatásával megspékelve Harrison képes lehet borítani a papírformát.

Marcos Bagdatisz-Ryan Harrison
Hatharom-tipp: Harrison nyer
TippmixPro @ 2.05

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 5.18-szoros pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!