US Open

Két olaszt veretünk, egyet nyeretünk

Íme az amerikai nyílt teniszbajnokság csütörtöki játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje.

A játéknap tutija

Csütörtökön kialakul a férfiaknál a legjobb 32 mezőnye. A legmagasabban rangsorolt tíz játékosból öt már bejutott a harmadik fordulóba, őket pedig a legjobbak közül követheti Andy Murray, Stan Wawrinka, Kei Nisikori és Dominic Thiem. Sokat nem nyerünk, ha rájuk fogadunk, az alacsonyabb oddsok közül a legjobb értéket Gilles Simon sikerében látjuk. Nem voltak túl jó hetei a franciának, de az első körben meglepően simán tudott nyerni a minden hájjal megkent Radek Stepanek ellen. Ezek után bátran szavazunk neki bizalmat az alapvetően salakért rajongó Pablo Lorenzi ellen. Az olasz játékos nem ügyetlen, de a pörgetéseivel egy ennyire gyors kemény pályán, mint ami Flushing Meadows-ban van, nem igazán tud érvényesülni. Főleg nem egy olyan okos és türelmes játékos ellen, mint Simon. A francia bárki ellen képes megszenvedni, rengeteg overes meccset játszik, de az ilyen derbiken való betli nem jellemző rá. Lehet csak négy vagy öt szettben oldja meg, de megoldja.

Gilles Simon-Pablo Lorenzi
Hatharom-tipp: Simon nyer
TippmixPro @ 1.25

A játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A kétszeres Grand Slam-bajnok Stan Wawrinkának az első körben nehéz ellenfele volt Feranando Verdasco személyében, a 64 között viszont a nagyok közül talán rá vár a legkönnyebb feladat az olasz Alessandro Giannessi ellen. Az itáliai srác először tudta egy Grand Slam-tornán felverekedni magát a főtáblára, ahol szerencséjére a pocsék formában lévő Denis Kudlát kapta. Egy nagyon gyenge színvonalú meccsen öt szettben le is gyűrte az amerikait. Tipikus salakos Challengerekre való játéka van, rengeteget fut, próbál mindent visszatenni, és hatalmas pörgetésekkel operál. Ez Kudla ellen éppen elég volt, de a svájci könnyűszerrel fogja leütni a pályáról, neki semmi kihívást nem jelent a magasabbra pattanó labdák. Nem csak a tudása nincs meg az olasznak, hogy szorosabbá tegye a meccset, a rutinja sem. Wawrinka kaliberű teniszezővel még nem nagyon találkozott a karrierje során, és a nagy stadion is idegen lesz számára. Nem gondoljuk, hogy képes lesz kilenc játéknál többet nyerni.

Alessandro Giannessi-Stan Wawrinka
Hatharom-tipp: 27.5 játék alatt
TippmixPro @ 1.75

 

A játéknap lutrija

Az csak lutri lehet, ha az olasz fenegyerekre, Fabio Fogninire fogadunk. Szokásához híven egy jó kis fordulatos meccsen jutott tovább az orosz Tejmuraz Gabasvili ellen. Nála ebből messzemenő következtetést nem kell levonni, bárki ellen képes megszenvedni, de ugyanígy bárkit képes le is győzni. Erre elég jó példa a tavalyi menetelése itt New Yorkban, amikor elkapta a formán kívüli Rafa Nadalt. Most is valami hasonlót várunk tőle, az áldozat pedig ismét egy spanyol lehet, David Ferrer. A rutinos hispán karrierje egyik legrosszabb évét futja, kicsúszott már a top 10-ből is, a játéka pedig teljesen súlytalanná vált. Éppen ezért szemet hunyunk afelett, hogy 10-0-ra vezet Fognini ellen, hiszen a jelenlegi gyatra formájában még nem mérkőzött meg az olasz ellen. Ez egy jó esély Fabiónak, hogy visszavágjon a korábbi vereségekért.

Fabio Fognini-David Ferrer
Hatharom-tipp: Fognini nyer
TippmixPro @ 2.65

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 5.80-szoros pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!