NFL

Súlyos sérülés, lőttek a tehetséges irányító szezonjának

Teddy Bridgewater visszatérése kérdéses, könnyen lehet, hogy több, mint egy évet kell kihagynia.

Úgy tűnik, el sem kezdődött még az NFL főszezonja, a Minnesota Vikings számára már vége is az idénynek, Teddy Bridgewater, a csapat harmadéves irányítója ugyanis súlyos sérülést szenvedett. A 23 éves játékosnak a teljes térdszalagja elszakadt (ACL), valamint a térde is kiugrott a keddi edzésen. Becslések szerint a 2016-os szezont biztosan kihagyja, de könnyen lehet, hogy a 2017-es felkészülést sem vele kezdi meg a Vikings.

Kezdő irányítója elvesztését követően alighanem QB-keresésbe kezdenek Mike Zimmerék, hiszen Shaun Hill lenne a második számú irányító, aki a 15 éves NFL-pályafutása során mindössze 46 mérkőzésen lépett pályára. Tavaly például összesen hét passzkísérlete volt.

A legvalószínűbb forgatókönyvnek Mark Sanchez megszerzése tűnik, aki hivatalosan is alulmaradt Trevor Siemiannel szemben a Denver Broncos kezdő irányító pozíciójáért vívott versenyben, ráadásul ott van még a tehetséges újonc, Paxton Lynch is a depth chartban. Az sincs egyébként kizárva, hogy a Vikings megpróbálja Hillel a szezont, hiszen alapvetően a játékuk igencsak futásorientált, tavaly például a legkevesebb passzkísérlettel rendelkeztek a ligában.

Idén biztosan nem lesz Bridgewater-Rodgers párharc

Bridgewater már újonc évében sem teljesített rosszul, ám 2015-ben 11-5-ös mutatóval vezette rájátszásba a Vikingeket és a teljes alapszakaszban csupán kilenc interceptiont dobott.

Bridgewater sérülését követően természetesen mind a Tennessee elleni idénynyitó, mint a Vikingsre vonatkozó összes hosszútávú fogadás oddsait kivették a bukmékerek a kínálatukból.

Ki nyeri az NFL-t?
   
Seattle 8.75
New England 9.00
Carolina 9.50
Green Bay 10.50
Pittsburgh 11.00
Arizona 11.75
Cincinnati 16.00