Magyar válogatott

Senki nem nézheti le a magyarokat - Bernd Storck

Rendkívül fontos, hogy a magyar klubok egységes fizikai felkészítést nyújtsanak a játékosoknak Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint, akinek együttese jövő kedden a Feröer-szigetek vendégeként kezdi meg a 2018-as világbajnokság selejtezősorozatát.

Fotó: mlsz.hu

"A Vasas, a Ferencváros és a Haladás már a szövetség által javasolt rendszer szerint teszteli az idény előtt a játékosokat" - mondta a német szakvezető azon a szerdai fizikai felmérésen, amelyen a külföldről hazaérkezett, valamint a múlt heti felmérést kihagyó futballisták vettek részt.

A játékosok a sajtónyilvános felmérésen háromszor 400 métert futottak különböző tempóban, majd vért vettek tőlük. Bernd Storck szerint nagyon fontosak a tesztek, mert tudniuk kell, milyen szinten vannak a játékosok és onnan hova tudnak fejlődni. Kitért Szalai Ádámra is, aki neurológiai vizsgálatokon vett részt, ezek eredménye után dől el, játszhat-e a feröeriek ellen.  "Jó felkészülésen vagyok túl, három hétig voltunk Portugáliában. Remélem, hogy jó szezonom lesz" - mondta Németh Krisztián, az al-Garafa támadója, aki hozzátette, van egy hetük felkészülni a feröeri mérkőzésre, amelyet mindenki pozitívan vár. "Sokunk hosszú ideje nem játszott műfüvön, ez megnehezíti a dolgunkat, de a héten ilyen talajon edzünk, így mire odaérünk, ez nem fog problémát jelenteni".

1X2    
Feröer-szigetek Döntetlen Magyarország
TippmixPro@8.50 TippmixPro@5.10 TippmixPro@1.31

Németh kitért arra is, hogy a visszavonult Király Gábor és Juhász Roland, illetve a sérült Gera Zoltán pótlása komoly feladatot jelent. Szerinte az a cél, hogy betöltsék a posztjukat, és ugyanolyan szellemben tudjanak játszani, mint amikor ők a csapat tagjai voltak.

Kiemelte, az Európa-bajnok portugálok a selejtezőcsoport esélyesei, a magyar válogatott pedig a svájciakkal lehet harcban a második helyért, de úgy gondolja, egyik ellenfél sem nézheti le a magyarokat.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

A magyar válogatott kerete a feröeriek elleni meccsre
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth) V
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton FC)
Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava) Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)
[2059297] 2016-09-06 20:45:00 Feröer-szigetek - Magyarországx;