E-sport

Fel kell készülniük az irodáknak a milliárdokra

  • varin

A sportág fejlődése töretlen és még csak az elején tart. De a bukikak már most fel kell készülniük.

Az e-sportok fejlődése immáron elvitathatatlan és folyamatos. A különböző bukmékerek egyre-másra veszik fel kínálataikba a legnépszerűbb játékok legnagyobb küzdelmeit, amelyekre soha nem látott pénzdíjakkal készülnek a szervezők és a szponzorok. Kérdés, hogy lépést tudnak-e tartani a fogadóirodák az iparral.

"Készen kell állnunk arra, hogy fogadók millió érkeznek az irodákba a következő években. Nem maradhatunk le, mert ez egy óriási lehetőség a számunkra is, így aki be akar fektetni az e-sportokba, annak most van itt az idő, nem szabad késlekedni" - nyilatkozta az egyik brit buki e-sportokért felelős szakembere, Adam Smith.

Kövesd a hatharom.com-on az e-sporttal kapcsolatos híreket és fogadási információkat. Az alapokról és a leghíresebb játékról IDE kattintva olvashatsz!

Jelenleg az e-sporttal kapcsolatos fogadások és üzletelések nagy része nem hivatalos csatornákon zajlik, ami szám szerint körülbelül 12-szer nagyobb, mint egy valid, elfogadott irodánál.

"Ezek közül sokan vannak, akik 18 év alattiak, illetve a fekete piacon üzletelnek inkább, őket nem lehet valós sportfogadóvá konvertálni. A teljes, évi 7,4 milliárd dolláros forgalomból azonban még így is körülbelül 2,2-2,5 milliárdot a felhasználók a szabályozott bukmékereknél forgathatnának meg.

Az irodáknak azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen nem ugyanaz a célközönség, mint más sportágaknál, így a tradícionális technikákkal nehéz lesz őket megfogni. Az e-sportosok egy zárt közösség, így ahelyett, hogy átlagos sportfogadóvá konvertálnánk őket, azt kell elérnünk, hogy saját "játszóterüknek" tekintsék az irodákat, otthon érezzék magukat az oldalakon" - mondta Smith.