Magyar válogatott

Storck szeme előtt markáns célok lebegnek

  • ivan

Műfüves pályán gyakorolt a magyar labdarúgó-válogatott Telkiben készülő, hazai játékosokból álló kerete, és az U21-es válogatott ellen pénteken 4-2-re megnyert mérkőzés jó teszt volt Bernd Storck szövetségi kapitány szerint. A német szakember szombaton a feröeriek elleni keretet is kihirdette.

A Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-i világbajnoki selejtezőn műfüves pálya vár a magyarokra Tórshavnban. Storck a Telkiben rendezett tesztmérkőzést követő sajtótájékoztatón úgy vélekedett, hogy a műfüves környezet mindkét csapatnak, a felnőtt és az U21-es válogatottnak is érdekes volt. "A pozíciókat gyakoroltuk és megalapoztuk a jövő heti munkát, de már most a Feröer-szigetek elleni játékot gyakoroltuk. A teljesen más felület érzésének megszokása kiemelten fontos most. Jó ütemben haladunk a felkészüléssel. A feröeriek várhatóan az izlandiakéhoz hasonló játékkal állnak majd elő" - tette hozzá Storck, utalva az északiak elleni júniusi Eb-mérkőzésre, az azon szerzett tapasztalatokra.

A magyar válogatott több újonccal, és az U21-es csapat legjobbjaival készült Telkiben az előttük álló vb-selejtezőre. A felkészülést műfüves tesztmérkőzés zárta, melyen bizonyíthattak a fiatalok, és a teljes keret tapasztalatot szerzett a speciális borításon. A fiatalok közül ezúttal a diósgyőri Bognár István, és az újpesti Kálnoki Kis Dávid ragadta meg a lehetőséget, mellettük ott lesz a válogatott keretben Kovács István is (Videoton FC). Bernd Storck kiemelte: pályafutása során még soha nem dolgozott ilyen fiatal kerettel, egyben hangsúlyozta, hogy a válogatott megújulása a csapat hosszú távú érdeke. "A folyamat már az Európa-bajnokság előtt elindult, a stratégiai célok miatt olyan játékosok helyére kellett fiatal játékosokat keresnem, mint Vanczák Vilmos vagy Leandro. Az Eb-t követően a csapat több meghatározó játékosa is lemondta a válogatottságot, és ugyan még feltétlenül számítok a rendkívül tapasztalt, de ezúttal sajnos sérült Gera Zoltán segítségére, a szemem előtt már a markáns fiatalítás lebeg. Ez a stratégiai szempont vezérelt a bő keret összehívásánál, majd a keretszűkítés során is. Az elmúlt két hét közös munkája a távlati céljainkat erősítette, és meggyőződésem, hogy ez az európai szinten is fiatal csapat – amely egyben pályafutásom legfiatalabb gárdája is – szolgálja leginkább a magyar futball hosszú távú érdekeit és céljait "– tájékoztatta döntései hátteréről az mlsz.hu-t Bernd Storck.

1X2    
Feröer - szigetek Döntetlen Magyarország
TippmixPro@8.50 TippmixPro@5.10 TippmixPro@1.31

A válogatottba először behívott diósgyőri Bognár István is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy egész héten műfüvön készültek, ami szerinte azért is volt kihívás, mert előtte "hónapok óta senki sem játszott ilyen pályán". Hozzátette: boldog, hogy meghívták a keretbe és igyekszik megragadni az ezzel járó lehetőséget.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

A magyar válogatott kerete a feröeriek elleni meccsre
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth) V
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton FC)
Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava) Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)
[2059297] 2016-09-06 20:45:00 Feröer-szigetek - Magyarországx;