Tipp

Na, ebben az oddsban van érték!

  • varin

Szinte érthetetlen, miért fogadhatunk több, mint háromszoros oddson a Kansasre.

Izgalmas rangadóra kerül sor az MLB-ben, az NL Eastben Wild Cardért harcoló Miami Marlins fogadja az AL Centralban nehéz helyzetben lévő Kansas City Royals gárdáját. A jobb pitchert egyértelműen a floridaiak küldik a dombra, azonban ez korántsem indokolja, hogy miért ilyen magas a vendégek szorzója.

José Fernandeznek remek éve van, a 12-7-es mutató 3.05-ös ERA-val igazán jó statisztika. Hazai pályán elképesztően jól dob, 26-2-es win/loss mutatója mellett 1.62-es ERA-t tudhat magáénak a Marlins Parkban. Azonban az utóbbi hetekben nem sok szerencsét hozott a kubai pitcher a Marlinsnek, hiszen az utolsó négy kezdése alkalmával egyaránt kikapott a csapata. Fel is ment az ERA-ja 2.54-ről 3.05-re, hiszen 21 inning alatt kapott 27 hitet és 14 runt. Persze erős csapatok jöttek szembe, hiszen a Frisco, a Cubs és a Cardinals sem éppen tartozik a hátsó szekcióba.

Persze ha erős csapatokat emlegetünk, akkor jelenleg aligha kell jobb példa a parádézó Kansasnél. A royals az utolsó kilenc meccsét megnyerte, valamint az utolsó 16-ból 14-szer győztesen hagyták el a pályát. A most kezdő Dillon Gee-ben is lehet bízni, legutóbb szépen lehozta a Minnesota elleni mérkőzést. Nem mondható kiemelkedő dobónak, 3-4 runt azért be szokott néha kapni, de éppen a Marlins ellen remek statisztikája van (8 meccs, 3-1-es mutató, 2.98-as ERA).

A Miaminek ráadásul Fernandez kisebb formahanyatlása mellett sérülésekkel is lehet problémája: a három nagyon fontos ütőjük ugyanis sérüléssel bajlódik, így Derek Dietrich (.276 AVG), Giancarlo Stanton (.255, 25 HR) és Justin Bour (.268, 15 HR) sem játszhat csütörtökön hajnalban. Szintén rossz hír, hogy Marcell Ozuna (.277, 22 HR) családi vészhelyzet miatt nem biztos, hogy játszani fog.

A Royals tehát fantasztikus formában van, a releiverek álomszerűen dobnak, az ütők pedig 5-6 runt képesek feltenni a scoreboardra. Fernandez bár valóban kitűnő otthoni mérleggel rendelkezik, de a formája és az egyéb körülmények egyértelmeűn azt mondatják, ilyen oddsért butaság nem megpróbálni a kilenc meccs óta verhetetlen vendégeket.

hatharom.com-tipp: Kansas City Royals
Odds: 3.22
Tét: 5/10
Eddig éri meg: 2.6