Foci-vb 2018

Messi segget csinált a szájából

  • ivan

Ahogy azt sejteni lehetett, Lionel Messi visszatér az argentin válogatottba annak ellenére, hogy az elveszített Copa América finálé után első felindulásból lemondta a nemzeti csapatban való szereplést.

Messi meggondolta magát

Az argentin szövetségi kapitány keretet hirdetett az Uruguay és a Venezuela elleni világbajnoki selejtezőkre. A listát böngészve több olyan játékos nevével is találkozhatunk, akik a Copa América döntő elveszítése után lemondta a válogatottságot. A legnagyobb kérdőjel természetesen az ötszörös aranylabdás Lionel Messi kapcsán merült fel, ám a jelek szerint a Barcelona sztárja visszatér a nemzeti csapathoz.  Messi mellett ott van a listán jó barátja, Sergio Agüero és barcelonai csapattársa, Javier Mascherano is. Messivel egyetemben mind a ketten bedobták a nemzeti csapattól való visszavonulás lehetőségét, ám úgy fest, lehűltek a kedélyek és sikerült kiheverni a megpróbáltatásokat. 

Mint ismert, az argentin válogatott két év leforgása alatt három nagy torna döntőt is elveszített, ami többeket erősen megviselt. 

Edgardo Bauzo, Argentína frissen kinevezett szövetségi kapitánya a La Nacion lapnak nyilatkozva elmondta, hogyan sikerült rábírnia Messit a folytatásra. "Elmentem Messihez, de nem azért, hogy meggyőzzem, hanem, hogy beszélgessünk a futballról. Majdnem két órán keresztül beszélgettünk, és természetesen arra jutottunk, hogy benne kell lennie a keretben. Azt mondtam neki, hogy Argentínában van 100 idióta, aki kritizál, de sokkal többen vannak, akik nem, és ha arra a 100 baromra hallgat, akkor egyszerűen őrültséget csinál. Erre azt felelte, hogy szeretne nyerni valamit az argentin csapattal. Az, hogy te vagy a világ legjobbja még nem garatnálta, hogy megnyered a meccset, de azt igen, hogy veszélyt jelentesz az ellenfélnek. Szükségünk van Messire. Két-három pozícióban is el tudom őt képzelni, beszéltünk is erről, de mindez a csapat összetételén is múlik. Mindannyian tudjuk, ha Messihez kerül a labda, mindig képes arra, hogy váratlant húzzon. Szükségünk van a segítségére" - mondta az újdonsült szövetségi kapitány, aki úgy látszik már azelőtt komoly sikert ért el, hogy hivatalos tétmeccsen bemutatkozott volna a kispadon. 

Argentína szeptember 2-án fogadja Uruguayt a vb-selejtezők 7. fordulójában. A gauchóknak szüksége van a három pontra, hiszen abban az esetben beérné az élen álló urukat. A hazaiakra 1.50-es szorzót kínál a    

Argentína kerete a vb-selejtezőkre 
Kapusok: Sergio Romero (Manchester United), Mariano Andújar (Estudiantes) Nahuel Guzmán (Tigres).
Védők: Facundo Roncaglia (Celta), Mateo Musacchio (Villarreal), Ramiro Funes Mori (Everton), Emmanuel Mas (San Lorenzo), Marcos Rojo (Manchester United), Martín Demichelis (Espanyol), Pablo Zabaleta (Manchester City), Gabriel Mercado (Sevilla), Nicolás Otamendi (Manchester City).
Középpályások: Matías Kranevitter (Atlético Madrid), Javier Mascherano (Barcelona), Lucas Biglia (Lazio), Augusto Fernández (Atlético Madrid), Ever Banega (Inter), Javier Pastore (PSG), Erik Lamela (Tottenham), Nicolás Gaitán (Atlético Madrid), Ángel Di María (PSG).
Támadók: Lionel Messi (Barcelona), Ángel Correa (Atlético Madrid), Lucas Pratto (Atlético Mineiro), Sergio Agüero (Manchester City), Paulo Dybala (Juventus) Lucas Alario (River).
[2079393] 2016-09-02 01:30:00 Argentína - Uruguayx;