Átigazolás

Még a héten aláírhat Bravo utódja a Barcelonához

  • varin

Ronald de Boer szerint honfitársa akár ki is szoríthatja Ter Stegent a katalán csapat kapujából.

Még a héten létrejöhet a kettős klubcsere, amely a Barcelonát érinti. Mint arról már korábban is írtunk, Claudio Bravo közel van ahhoz, hogy aláírjon a Manchester Cityhez, míg Joe Hart minden bizonnyal távozik a kékektől. Azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy nem az angol válogatott portással pótolja Luis Enrique a távozó hálóőrét, hanem az Ajax játékosát, Jasper Cillessent szerezhetik meg. Az El Mundo Deportivo információi szerint már pénteken aláírhatja szerződését a katalán óriással Cilessen.

"Ő nem egy újonc, már hosszú évek óta a legmagasabb szinten futballozik. Biztos vagyok benne, hogy komoly küzdelem lesz közte és Ter Stegen között a kezdő pozícióért" - mondta Ronald de Boer, akinek első kézből vannak információi a kapus kvalitásairól, hiszen testvére, Frank nagyon sokat dicsérte őt, amíg az amszterdami klubnál dolgozott.

"A testvérem mindig azt mondta róla, hogy csendes, nem generál problémákat, csak teszi a dolgát, keményen dolgozik. Úgy vélem, ő is egyetértene azzal, hogy a Barcelonába is elég jó lenne. Egy olyan klubhoz kerülhet, ahol igazán sokat tanulhat és fejlődhet. 27 évesen pedig még egyáltalán nem idős, de már elég tapasztalt ahhoz, hogy ne illetődjön meg. Magabiztos, jó kapus, lábbal kis kiválóan avatkozik játékba" - jellemezte Ronald Cilessent.

Az amszterdami portásnak szerda este még nagy feladata lesz, hiszen csapatával 1-1-es "hátrányból" kell kiharcolnia a továbbjutást az orosz Rosztovval szemben.

2016-08-24;42