NB I

Letutizhatjuk a bajnoki címet

  • ivan

A vb-selejtezők miatt háromhetes szünet lesz az OTP Bank Ligában, ez az idő pedig alkalmat ad a csapatoknak, hogy rendezzék a soraikat.Meg nekünk is.

A Vasas "a magyar Leicester"?

Hét forduló máris elrepült az NB I aktuális szezonjából, az elmúlt hetek eredményei pedig jó néhány érdekességet szolgáltattak. A tavaly a kieséstől az utolsó fordulóban megmenekülő Vasas szereplése jelenti egyelőre a legnagyobb meglepetést, hiszen az angyalföldiek úgy vezetik a bajnokságot, hogy már meccseltek a tavalyi szezon három legjobb csapatával, sőt, mind a három meccset meg is nyerték. 

A német Michael Oenning kiváló érzékkel veti be a fiatal játékosokat, a csapat szemmel láthatóan remek fizikai állapotban van, a lelkes és fegyelmezett csapatjáték pedig bőven elegendő a (rész)sikerek eléréséhez. 

A bukmékerek szerint a Vasas beleszólhat az aranyérem sorsába is, hiszen a végső győzelemre kínált oddsok alapján a piros-kékek a Fradi mögött a második helyen állnak. A realitások talaján maradva azonban - és nem megbántva a csapat híveit - nem sorolnák a bajnokaspiránsok közé a Vasast, amely gyakorlatilag ugyanazzal a kerettel vágott neki az idénynek, mint tavaly. 

Gödörben a Fradi, éledezik a Vidi 

Mint bizonyára sokan emlékeztek rá, a szezon elején megfogadtuk, hogy a Ferencváros nyeri a bajnokságot. A zöld-fehérek jelenleg a 2. helyen állnak, hét kör alatt szerzett 14 pontjuk héttel kevesebb, mint egy évvel korábban. Külső szemlélőként úgy fest, hogy Thomas Doll csapatát nagyon megfogta a  Partizan elleni BL-búcsú, mert ugyan továbbra is dominálja a meccseit, a helyzetkihasználások terén komoly hiányosságokat vélhetünk felfedezni. A Fradi mentálisan gödörbe került, amiből ki kell rángatni a társaságot, erre viszont megfelelő alkalom lehet a háromhetes pauza. 

A szurkolói berkeken belül ezzel párhuzamosan felerősödtek azon hangok is, amelyek a Videoton bajnoki címét pedzegetik. A fehérváriak a magyar csapatok közül a legtovább jutottak a nemzetközi porondon, aminek viszont a bajnokság itta meg a levét, hiszen Henning Berg alakulata értékes pontokat hullajtott az első fordulókban. A Vidi azonban kezd magára találni, a legutóbbi négy bajnokiból hármat megnyert, legutóbb vasárnap a Debrecent 0-1-s állásról ütötte ki 5-1-re. 

Kétségtelen, hogy az ezüstérmes Videoton lehet a Ferencváros legnagyobb ellenfele, hiszen a fehérváriak - magyar szinten - kiváló minőségű kerettel rendelkeznek. A sorsolás is Bergéknek kedvez, hiszen a Fradi ellen kétszer játszhatnak majd pályaválasztóként. A két kirakatcsapat között jelenleg 4 pont a különbség, így valóban izgalmas ki-ki meccsé silányíthatják idővel az NB I-et. 

Kitartunk a Fradi mellett, de levédhetjük a tippet 

Azt Orosz Pál vezérigazgató is elismerte, hogy a Fradi nem a legszebb napjait éli, abban egyetértünk a klubvezetővel, hogy a tavalyi évadban prezentált színvonalat nem lehet folyamatosan fenntartani. Egy csapat életének természetes velejárója a hullámvölgy, ami a Fradi esetében a kudarcba fulladt nemzetközi szereplés generálhatott. 

Azt se felejtsük el, hogy a zöld-fehérek keretében jó néhány olyan játékos bajlódik sérüléssel, aki képes lehet megtolni a csapat szekerét. A nyáron szerződtetett Lovrencsics Gergő vagy Pintér Ádám a magyar első osztály legjobb futballistái közé tartoznak, amennyiben maradnak az Üllői úton, komoly erősítést jelent majd visszatérésük. A szakmai stáb helyzete továbbra is stabil, a klub anyagi körülményei kifogástalanok, a nemzetközi kupabúcsúnak köszönhetően pedig a Ferencváros minden idegszálával a bajnokságra koncentrálhat. Hosszú még a bajnokság, ez pedig a címvédőnek kedvez. 

Ezzel együtt most érdemes bebiztosítani a fogadásunkat. Bár a Vasas és az Újpest is várakozáson felül szerepel idáig, továbbra is abból érdemes kiindulnunk, hogy a Videoton lehet a legnagyobb kihívó. A fehérváriakra viszont jelenleg nagyon magas oddson lehet fogadni, hiszen Juhász Rolandék aranyérme 13-szoros szorzóval kecsegtet. Mivel a Fradi bajnoki címre tett tétünk 100 ezer forint volt, így 7700 forintot rááldozva bebiztosíthatjuk magunkat.

Ki nyeri az NB I-et?
   
Ferencváros 1.25
Vasas 10.00
Videoton 13.00
Újpest 20.00
Honvéd 20.00
Haladás 20.00
Debrecen 30.00
209575