Darts

Harmadszor is Taylor?

Csütörtökön Perth-ben vendégeskednek a PDC legnagyobb sztárjai, az utolsó állomása következik a World Series-nek.

Most már jó tíz napja Ausztráliában tartózkodnak a világ legnagyobb darts klasszisai, három nap küzdelem pedig még vár rájuk, Sydney után ugyanis csütörtöktől szombatig Perth-ben szórakoztatják a nagyérdeműt. Ezzel gyakorlatilag végeznek a világ körüli útjukkal, a World Series keretén belül legközelebb már csak a novemberi glasgow-i nagydöntőben csapnak össze.

Az első körben hat, a negyeddöntőben nyolc, az elődöntőben tíz, a döntőben tizenegy leget kell nyerni a győzelemhez.

Ha valaki, akkor a 18-szoros világbajnok Phil Taylor szívesen látogat a kenguruk földjére, hiszen Sydneyben négyből négyet, Perth-ben pedig kettőből kettő tornát húzott be az elmúlt években, vagyis még veretlen Ausztráliában, ami nem kis dolog egy Michael van Gerwennel, Gary Andersonnal, Adrian Lewis-zal a mezőnyben. Múlt héten a világelső hollanddal vívta a döntőt, amely hozzájuk méltó színvonalat hozott, 20 legen át tartották a 100+ átlagot mindketten. Taylor előtte a vb-címvédő skótnak sem kegyelmezett, Andersont 112-es körátlaggal 10-2-re "mészárolta" le. Tényleg nagyon megy az "öregnek" Ausztráliában, így nem túlzás azt állítani, hogy ő az első számú favorit. 

A bukmékereknél természetesen ez nem így van, náluk van Gerwen-sikere fizet a legkevesebbet. Az idei World Series egyébként nem róla szól, egyedül Sanghajban tudott győzni. Sokkal jobban ment viszont Andersonnak, aki Dubajban, Aucklandben és Tokióban is megszerezte a trófeát. Ennek köszönhetően a Repülő Skót az első kiemelt, van Gerwen és Taylor pedig a második - harmadik, vagyis utóbbi kettő lesz egy ágon. Ha a végső győztesben gondolkozunk, akkor elsősorban csak velük kell számolnunk, rajtuk kívül idén más nem tudott World Series-állomáson nyerni. 

Ki nyeri a Perth Masterst? - a    szorzói
Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.00
Gary Anderson 5.50
Phil Taylor 5.50
Adrian Lewis 13.25
Peter Wright 14.50
James Wade 21.00
Dave Chisnall 21.00
Raymond van Barneveld 27.00

Ahogyan ebben a versenysorozatban megszokhattuk, nyolc hazai játékos is megmutathatja magát. A nem kiemeltek közül az egykori vb-döntős Simon Whitlockra és a talán most már a legveszélyesebb ausztrál játékosnak számító Kyle Andersonre lesz érdemes odafigyelni. Utóbbi ráadásul perth-i születésű, tehát neki duplán fontos ez a torna.