Tipp

Hanyatlás vár a csodabajnokra

  • varin

Merész tipp ugyan, de én hatalmas visszaesést várok a Leicester City csapatától az idei bajnokságban.

Korai lenne messzemenő következtetéseket levonni két forduló után bármiből is, de tény, hogy a Leicester City két nyerhető mérkőzésen van túl, amelyekből csupán egy pontocska jött össze. A Hull City elleni vereség és az Arsenal elleni döntetlen után úgy hiszem, itt az ideje egy zsíros kis hosszútávú fogadás megkötésének: a Leicester City a 11-20. helyen végez idén.

Az átigazolási szezonban nem voltak igazán aktívak, N'Golo Kanté nagy veszteség ugyan, de Mendy és Musa egész jó kis igazolás - nem emiatt a faktor miatt várom tehát a problémákat.

A kettős terhelés azonban válasz lehet a miértekre. Teljesen természetes, hogy a Rókáknál most a pénzes kondért jelentő Bajnokok Ligája a prioritás, itt minden megszerzett győzelem és továbbjutás súlyos eurómilliókat jelentene a klub kasszájába. A keret pedig egyáltalán nem olyan bő, hogy nagyon rotálni lehessen. Az előző szezonban többen olyan évet futottak, amilyet soha nem fognak. A legjobb példa erre Jamie Vardy, aki szerintem meg sem közelíti majd tavalyi önmagát, de talán Riyad Mahreztől sem várhatunk olyan csodálatos évet.

Nem árt elfelejteni, a keret alapvetően nem fiatal. Morgan 32, Huth 32, Fuchs 30, Simpson 29, a középpályán valamelyest jobban állnak, de Vardy is hamarosan 30 és az Ulloa-Okazai páros is már betöltötte a kerek számot.

Tíz csapatnak kell tehát megelőznie a Rókákat. Ebből a Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Everton, Liverpool, Arsenal hetes teljesen egyértelmű számomra. A maradék három csapatból úgy hiszem, kettőt a West Ham és a Southampton adja majd, míg az utolsó helyre kandidált lehet a rendre top10 körül ólálkodó Stoke-Swansea-Crystal Palace hármas, valamint az én személyes favoritom az "év meglepetése" címre, a Middlesbrough is.

Tavaly már unalomig ismételte minden médium, hogy úgyis kipukkad majd a leicesteri lufi, ám végül nem így lett. Idén már a csapatok sem veszik félvállról a kiscsapatot, amely bár a Premier League címvédője, szerintem sokkal közelebb lesz majd a kiesőhelyek egyikéhez, mint a dobogóhoz.

hatharom.com-tipp: Leicester City az alsóházban végez
Odds: 2.50
Tét: 6/10
Eddig éri meg: 2.20