Riói olimpia

Legyőztük a vb-bronzérmest, megvan az 5. hely

  • hatharom.com

Az ötödik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a riói olimpián, miután 12-10-re legyőzte Görögországot.

Szívós Mártonék nem volt könnyű dolga / Fotó: MTI

Akárcsak négy évvel ezelőtt Londonban, az ötödik helyen zárták a férfi vízilabdatornát férfi pólósaink. Benedek Tibor csapata szombaton a világbajnoki bronzérmes görögöket győzte le egy szoros csatában, a mieink végig vezetve, összességében biztosan hozták a találkozót.  A két csapat a csoportkörben 8-8-as döntetlent játszott egymással, míg a januári belgrádi Európa-bajnokságon a bronzmérkőzésen 13-10-es magyar győzelem született.

A magyar válogatott úgy zárta ötödik helyen az olimpiát, hogy egyetlen meccsén sem szenvedett vereséget, 4 győzelem és 4 döntetlen lett a mérleg, de sajnos ott van még az elbukott büntetőpárbaj is.

Pólósaink sikerükkel egy újabb nyertes tippel is megajándékoztak minket, a meccs előtt 1.60-as szorzón fogadtunk arra, hogy megszerezzük az 5. helyet.

A riói nyári olimpia férfi vízilabdatornáján 5. helyen végzett magyar férfi vízilabda-válogatott / Fotó: MTI

A meccs után Benedek Tibor szövetségi kapitány a következőképpen értékelt. "Ha már így alakult, akkor szerettünk volna veretlenül ötödikek lenni. A mai teljesítményünk férfias volt, megküzdöttünk az ötödik helyért, nem vagyunk boldogok, de emelt fővel mehetünk haza"

A szakember hangsúlyozta, játékban kifejezetten jól teljesített az együttes, ugyanakkor azt megjegyezte, hogy egy olyan mérkőzésen, mint a Montenegróval szemben ötméteresekkel elbukott negyeddöntő, nem jól kell játszani, hanem nyerni kell. "Azért azt gondolom, látszott, hogy a játékunk jó. Az Európa-bajnokság és az olimpiai kvalifikációs torna ezt nagyon megerősítette. Ilyen jó emberelőnyös kihasználásunk sose volt, és az emberhátrányos védekezés is rendben volt. Szerintem aki egy picit is ért ehhez a sportághoz, azt látja, hogy mi vízilabdáztunk. Rengeteg gólt lőttünk, ez igazi magyaros vízilabda volt" - mondta a szövetségi kapitány.

Magyarország-Görögország 12-10 (2-1, 4-4, 3-3, 3-2)
Férfi vízilabdatorna, az 5. helyért
Olimpiai Uszoda, 6000 néző, v.: Koganov (azeri), Peila (amerikai)
gólszerzők: Kis, Zalánki 3-3, Varga Dé., Vámos 2-2, Hosnyánszky, Hárai 1-1, illetve Vlahopulosz, Gunasz, Milonakisz, Afrudakisz 2-2, Fontulisz, Murikisz
emberelőny/gól: 9/1, illetve 13/6
Magyarország: Nagy - Vámos, Erdélyi, Szivós, Varga Dé., Varga Dá., Kis - cserék: Zalánki, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai
Görögország: Flegkasz - Milonakisz, Fontulisz, Afrudakisz, Delakasz, Murikisz, Vlahopulosz - cserék: Dervizisz, Geniduniasz, Pontikeasz, Kolomvosz, Gunas
Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!