Riói olimpia

Az ötödik helyért játszik a pólóválogatott

A görögök ellen védheti meg Londonban megszerzett ötödik helyét a magyar férfi vízilabda-válogatott Rio de Janeiróban.

Az ötödik helyért játszik a pólóválogatott.

Habkönnyű meccset játszott csütörtökön a magyar férfi vízilabda-válogatott, hiszen az elfáradt, illetve atomjaira hullott brazilokkal meccseltek Benedek Tiborék. A mérkőzés végig egyhangú volt, a szünetben például már hat góllal, 7-1-re is vezettünk, a vége pedig kiütéses, 13-4-es siker lett. Messzemenő következtetést viszont nem szabad levonni a házigazdák elleni találkozót követően, még akkor sem, ha a tornán mi például kétszer is legyőztük őket, míg a döntőbe jutó szerbek kikaptak a dél-amerikaiaktól.

"Nem voltak kétségeim a brazilok elleni meccset illetően, mivel még bennünk volt a düh. Most kell rátenni még egy lapáttal, mert az ötödik helyért való mérkőzés teljesen más lesz, mint a csütörtöki volt. A görög csapat ellen sokat játszottunk mostanában, fel vagyunk készülve belőlük, úgy gondolom, hogy meg tudjuk őket verni. Készülni fogunk rájuk, de semmi nem számít, az a lényeg, hogy szombaton a maximumon legyünk újra" - nyilatkozta Benedek Tibor az M4 Sportnak.

Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!

Ami a görögöket illeti, a hellénekkel találkoztunk már a csoportkörben, akkor 8-8-ra végeztünk ellenük úgy, hogy a kék-fehérek az utolsó pillanatban mentették döntetlenre a találkozót. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a déliek is megjárták a poklot, hiszen, igaz, hogy a brazilokat kiütötték, de az ausztrálok elleni leadott meccset követően nem tudtak felpörögni az olaszok elleni negyeddöntőben, így ők is a vigaszágra kerültek. A csütörtöki tét nélküli meccset a görögök komolyabban vették, mint a spanyolok, ennek köszönhetően játszunk ellenük.

Noha csapatunk éremért utazott Brazíliába, innentől az a cél, hogy megvédje a Londonban megszerzett ötödik helyét, továbbá elmondhassa magáról, hogy egyedüli férfi gárdaként veretlenül zárta a tornát. A bukmékereknél egyébiránt hazánk fiai számítanak az esélyesebbnek, ami szerintünk reális. Háromesélyben viszont nem fogadnánk a magyarokra, kétesélyben annál inkább, még akkor is, ha Montenegró ellen éppen ötméteresekkel veszítettünk.

Magyarország-Görögország
hatharom.com-tipp: Magyarország végez az ötödik helyen
TippmixPro@1.60