Riói olimpia

Negyedik helyen végzett a női pólóválogatott

  • Kompany
  • MTI

A magyar női vízilabda-válogatott büntetőkkel 19-18-ra kikapott az orosz csapattól a riói olimpia pénteki bronzmérkőzésén, így sorozatban harmadszor lett negyedik az ötkarikás játékokon.

Negyedik helyen végzett a női pólóválogatott

Az oroszok kezdték jobban a bronzmérkőzést, így Bíró Attilának gyorsan időt kellett kérnie, hogy ne menjenek el a keletiek. Az egyperces pihenő jókor jött, hiszen a negyed végére kiegyenlítettünk, és 3-3-as döntetlennel készülhettek a csapatok a folytatásra. A második etapban ismét elléptek az oroszok, ám ezúttal nem jött össze az egyenlítés, így ellenfelünk egygólos előnnyel (6-7) vonulhatott szünetre.

A harmadik játékrészben már fordult a kocka, először utolértük az oroszokat, majd fordítani is sikerült ebben a nyolc percben (9-8). A záró negyedet tehát egygólos fórral kezdhettük, amit sikerült gyorsan megduplázni. Ám sajnos az előnyünket gyorsan el is herdáltuk, kiegyenlítettek a keletiek, de bő egy perccel a vége előtt Keszthelyi Dóra értékesített egy büntetőt, így előnnyel fordultunk az utolsó minutumra. Kivédekeztük ellenfelünk támadását, majd Bíró Attila azonnal időt kért. Az időkérés után csak az időhúzásra törekedtünk, végig játszottuk támadóidőnket, s 16 másodperc maradt vissza a mérkőzésből. Az oroszoknak nem sok esélyük volt az egyenlítésre, de előre dobták a labdát, kiharcoltak egy kiállítást, s végül Anasztaszija Szimanovics az utolsó pillanatban kiegyenlített a kapu torkából (12-12).

Jöhetett az ötméteres párbaj, ahol az első hat sorozatban egyik fél sem hibázott, a hetedik körben azonban megremegett Kisteleki Hanna keze, így Oroszország nyerte 19-18-ra a bronzmérkőzést. Ezzel továbbra is várni kell az első magyar női vízilabdaéremre az ötkarikás játékokon, miután nyolc évvel ezelőtt Pekingben, valamint legutóbb, Londonban is a negyedik helyen zárt a csapat.

Női vízilabdatorna, bronzmérkőzés
Oroszország-Magyarország 19-18 (3-3, 4-3, 1-3, 4-3, 7-6) - ötméteresekkel
Olimpiai Uszoda, 3500 néző, v.: Dutilh-Dumas (holland), Gomez (olasz)

Gólszerzők: Glizina 5, Liszunova 2, Tyimofejeva, Prokofjeva, Karimova, Grinyeva, Szimjanovics 1-1,

illetve Bujka 3, Antal, Keszthelyi, Illés 2-2, Kisteleki, Szűcs, Czigány 1-1

Emberelőny/gól: 11/5, illetve 13/4
Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!