NB I

Itt az ideje felébrednie a Paksnak és a DVTK-nak is

Mindkét csapat győzelmi kényszerben lép pályára, éppen ezért a döntetlen a papírforma Pakson.

Kattints a képre a játékért!

Hiába kezdte két bravúrgyőzelemmel a szezont a DVTK, azóta három vereséget szenvedett el Horváth Ferenc csapata, ráadásul 12 gólt is kaptak, ami igencsak kínos. A borsodiak most ahhoz a Pakshoz látogatnak, ahol szintén lassan összeülhet a válságstáb, az öt nyeretlenül megvívott meccs és a mindössze három szerzett gól ugyanis aggódásra adhat okot. A szerda este nagy kérdése tehát, hogy kilábal-e bármelyik fél a hullámvölgyből?

3., 3., 33., 28., 2. - Ezek azok a percszámok, amikor a Diósgyőr az eddigi öt bajnokiján az első gólokat kapta. A probléma tehát teljesen egyértelmű, a Diósgyőr gyakorlatilag minden mérkőzését hátrányból kezdi, minden esetben ők kapták az első találatot, amire Horváth Ferenc a hétközi sajtótájékoztatón fel is hívta a figyelmet: "Nagyon nagy álmom, hogy egyszer az a taktika, amin egy teljes hétig dolgozunk, az ne két és fél perc alatt szálljon el a levegőbe. Sajnos elég sok meccsen gólt kapunk az első pár percben, ami nagyban befolyásolja az egész mérkőzést, és azt, amit kitaláltunk a héten". Mint azt a mester elmondta, a Paks ellen az a cél, hogy a csapat az első perctől úgy játsszon, ahogy a Haladás elleni második 45 percben.

[2253508] 2016-08-17 19:00:00 Paks - Diósgyőrx;10

Nincs sok ok a vidámságra Pakson sem: a tolnaiak hiába vezettek Kispesten egy félidőn keresztül, csak nem jött össze az első győzelem Csertői Auréléknak. "Az első félidő után óriási csalódás, hogy vesztettünk. Már akkor el kellett volna döntenünk a mérkőzést, hiszen több lehetőségünk is volt. Erővel bedaráltak bennünket. Nem akarunk összeesküvés elméleteket gyártani, de mostanában a kétes szituációk megítélésénél soha nem ítélnek a mi javunkra. Nem magamat féltem, hanem a csapatot és Paks városát. Igyekszünk még jobban játszani, hogy ezt is el tudjuk viselni. Ezt a tendenciát már tavasszal is megfigyelhettem. Ami pedig az új szabályokat illeti, úgy látszik azok sem vonatkoznak ránk." - mondta csalódottan a tréner.

Paks#hun-paks#5
Diósgyőr#hun-diosgyor#5

Habár a Diósgyőr igen gólgazdag mérkőzéseket játszik, hiszen meccsenként több, mint 4 találat esik a mérkőzéseiken, a Paks éppen ennek ellentettje, öt meccsükből csupán egy volt over. Így a gólok számára nehezen tudnánk jósolni. Reális tippnek tűnik azonban a döntetlen, hiszen egyik csapat sem engedhet meg magának egy újabb vereséget, ugyanakkor tavaly két mérkőzésük is 1-1-re végződött. Bátor tipp, de a hazai vagy vendég győzelemre is az lenne voksolni.

hatharom.com-tipp: Döntetlen
TippmixPro @3.30
2016-08-16;212
2016-08-17;212
209575