Riói olimpia

Jön a legfontosabb meccs Vámos Mártonék számára

  • hatharom.com

Kedden Montenegró ellen negyeddöntőzik a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Jön a legfontosabb meccs Vámos Mártonék számára.

A csoportkör zárómérkőzésén a magyar férfi vízilabda-válogatott a házigazda Brazília ellen szállt vízbe. Csapatunk pazar első negyedet produkált, amit követően 3-0-ra vezetett, így a folytatásban gyakorlatilag csak az eredmény tartására kellett törekedniük Nagy Viktoréknak. A második nyolc percet egy találattal sikerült megnyernie Benedek Tiboréknak (5-1), míg az utolsó két etapban döntetlenre végeztek a felek, így végül 10-6-ra győztünk.

"Fegyelmezettek és határozottak voltunk. Az elején a háromgólos előny megadta a nyugalmat, hogy utána abból tudtunk tovább játszani és ez hozta a győzelmet. Meg is tartottuk nagyjából ezt a különbséget" - értékelt a lefújást követően Benedek Tibor az M4 Sportnak, majd kitért a montenegróiak elleni meccsre is: "Ha csak a negyeddöntőn akarunk túljutni, akkor a legfontosabb meccsünk lesz a keddi. Természetesen nyolcból négybe kerülni óriási lenne, de nem szeretnék még a távolabbi terveinkről beszélni, hiszen Montenegró még előttünk áll. Úgyhogy a cél az, hogy legyőzzük őket, és bejussunk a legjobb négy közé!"

Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!


Ami a balkániakat illeti, a montenegróiak eddig nem igazán mutatták meg foguk fehérjét Rióban, hiszen a két kötelező meccsüket - a franciák és az amerikaiak ellenit - hozták, az olaszoktól és a horvátoktól egy góllal kikaptak, míg vasárnap a spanyolokkal 9-9-es döntetlent játszottak. Igaz, ez is elegendő volt ahhoz, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé, és nagyon jól tudjuk, hogy a torna érdemi része csak most kezdődik.

Van miért visszavágnunk a délszlávoknak, hiszen a 2016-os Európa-bajnokságon az elődöntőben győztek le minket, míg a 2015-ös világbajnokságon az ötödik helyért vívott csatában maradtunk alul velük szemben. Ugyanakkor júniusban egy felkészülési tornán Montenegróban szerepeltek Benedek Tibor fiai, ahol hazai pályán tudták 11-7-re legyőzni a balkániakat, ami nem rossz előjel a negyeddöntő előtt.

Szoros, voltaképp élet-halál meccsre van kilátás kedd délelőtt - magyar idő szerint 16:00-kor játszanak Varga Dénesék -, amit a bukmékerek is így látnak. A    -n ugyanakkor a magyar válogatott számít favoritnak mind három-, mind kétesélyben. A tornán eddig látottak alapján egyet kell, hogy értsünk a bukmékerrel, minden esélyünk megvan a továbbjutásra, főleg, ha hozzuk az alapjátékunkat.

Magyarország-Montenegró
hatharom.com-tipp: Magyarország jut tovább
TippmixPro@1.60