NB I

Ne várjunk a fogadásokkal, hétközi forduló jön!

Fővárosi rangadót vív az éllovas, újonccal játszik a Fradi és az Újpest. Íme a keddi és szerdai oddsok!

Furcsa egy fordulón vagyunk túl, mert bár a hat favorit hazai gárdából négy is hozta a papírformát és csak egy esetben született vendéggyőzelem, az így is a szezon egyik legmagasabb szorzóját kaphatta el, aki 9.00-ért 2-est húzott a Ferencváros-Vasasra. A héten nem húzhatunk be ekkora oddsot semmivel sem, nagyon háromesélyes meccsek következnek kedden és szerdán.

A 6. forduló oddsai
   
  1 x 2
MTK-Videoton 3.50 3.30 2.02
Debrecen-Haladás 1.82 3.35 4.30
Vasas-Honvéd 2.28 3.25 3.00
Paks-Diósgyőr 2.12 3.30 3.25
Mezőkövesd-Újpest 3.00 3.25 2.28
Gyirmót-FTC 6.70 3.70 1.51

A nyitótalálkozón a Videoton Dunaújvárosba látogat az MTK-hoz. A fehérvári gárda kezd formába lendülni, a hétvégén magabiztosan verték a Kövesdet és vélhetően pihentebb csapatot látunk majd, mint az elmúlt hetekben. Szintén örömhír lehet Henning Bergnek, hogy Danko Lazovics is felhúzta a góllövő csukát, a Gyirmót után ugyanis a másik újonc kapuját is bevette a szerb csatár. Az MTK-nál továbbra sem örülhetnek a tabellán elfoglalt helynek, mert bár az utolsó helyről elkerültek, az első győzelem még várat magára. A kék-fehérek ügyesen játszottak a Nagyerdei Stadionban, de a győzelem elmaradt. Háromesélyes találkozó, de a favorit a Vidi.

Bravúros tettet vitt véghez a Vasas, Michael Oenning fiai nyerni tudtak az Üllői úton, ezzel átvették a vezetést az NB I-ben. A négy győzelem és egy vereség minden angyalföldi képzeletet felülmúl, és újabb nyerhető meccs áll a fővárosi gárda előtt. Kispesten sincs azonban ok az aggódásra, tíz ponttal a dobogó alsó fokán állnak, utolsó két meccsükön három-három gólt szereztek Eppelék. 2.28-at fizet a hazai győzelem, de lehet, hogy inkább a gólokban érdemes gondolkozni, az utolsó tizenegy meccsen ugyanis átlagosan 3,1 gól született.

Pakson vizitál a Diósgyőr, a kérdés pedig, hogy megszakad-e valamelyik csapatnak a gyenge szériája. A miskolciak három forduló alatt 12 bekapott góllal "büszkélkedhetnek", míg a tolnai gárdánál továbbra is egy csúnya 0 virít a győzelem rubrikában. Mivel Csertői Aurél fiai a két hazai meccsükön egy-egy pontot szereztek és tavaly is a háromból két meccs iksszel végződött, mi ide bátran döntetlent húzunk 3.30-as szorzóért.

Hármas győzelmi szériában van az Újpest csapata, mégis igen tisztességes, 2.28-as szorzóért fogadhatunk rájuk az ötpontos Mezőkövesd otthonában. Az újonc két vállalható vereséget szenvedett el, nekik aligha a Videoton és a Debrecen ellen kell megszerezniük a bennmaradáshoz szükséges pontokat. A Kövesd mindazonáltal jól játszott mindkét mérkőzésen, egyáltalán nem tűnik sima küldetésnek ez Vignjevicséknek. Mi inkább a kevés gólra tippelnénk.

Itt viszont nem! Ha a Ferencváros ugyanis jó napot fog ki, akkor a Gyirmót ellen 3 gól alatt biztosan nem állnak meg. Márpedig a zöld-fehéreknek nagyon illene már valami meggyőzőt prezentálniuk, mert a Paks és a Vasas elleni összesen egy pont édeskevés. Thomas Doll szerint egyértelműen a helyzetkihasználással van a probléma, az angyalföldiek ellen "három mérkőzésre elegendő helyzetet dolgozott ki a csapat". A győrieknél egyelőre nagy a probléma, az eddig is töménytelen mennyiségű bekapott gól és sérülés mellett most elveszítették Filkor Attilát is. Ha a Gyirmót hármat kapot az Újpesttől, négyet a Viditől és a Lokitól, akkor nehéz elképzelni, hogy a Ferencváros ne szórná meg őket nagyon.

Jó oddson fogadhatunk bár a Debrecenre a Haladás ellen, de nem árt emlékeznünk, a Lokinak bizony nem megy a Hali ellen az utóbbi időben. A vasi gárda négy meccse veretlen, nyertek az MTK és a DVTK ellen, míg a Loki az új edzővel csak árnyéka volt önmagának az MTK ellen. Simán benne van a pakliban egy újabb, hazaiak számára csalódást jelentő iksz.

2016-08-16;212
2016-08-17;212
209575

Kattints a képre a tippeléshez!