NB I

Furcsa helyzet állt elő a Videotonnál

  • hatharom.com

A székesfehérvári csapat idén először léphet kipihenten pályára bajnoki mérkőzésen.

A Vidi focistái kipihenten várják a hétvégi bajnokit.

Furcsa helyzet állt elő a Videotonnál, tudniillik a székesfehérvári csapat idén először léphet pályára a hétvégén úgy az NB I-ben, hogy előtte nem játszott nemzetközi kupamérkőzést. A piros-kékek a Midtjylland elleni nyertes, ugyanakkor kiesést jelentő mérkőzést követően megszerezték első győzelmüket a bajnokságban. Henning Bergék a Gyirmót otthonában tudtak diadalmaskodni 4-0-ra, méghozzá úgy, hogy a szünetben még gól nélküli döntetlenre álltak a felek. Azzal a sikerrel áttört egy bizonyos gát a Vidinél, a játékosok felszabadultan, önbizalommal telve várhatják a soros bajnokijukat.

"Úgy érzem, az utolsó két tétmérkőzésünk jól sikerült, a rendes játékidőben mindkét találkozónkat - kapott gól nélkül - megnyertük, így jó hangulatban és megfelelő önbizalommal várjuk a szombati, Mezőkövesd elleni bajnokinkat. Természetesen van bennünk hiányérzet, hogy végül nagy csatában, de elvéreztünk az Európa Ligában, azonban azt a fejezetet már lezártuk, és most már csak előre tekintünk. A hibáinkból igyekszünk tanulni, míg a jó dolgokra elkezdhetünk építkezni. Nem az a fontos, hogy ki az éppen aktuális ellenfelünk, hanem az, hogy magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést, és dominálni tudjunk a meccseken. Most egy hét alatt három bajnokit fogunk játszani, és természetesen ezeken kilenc pontot szeretnénk gyűjteni. És ez nem csak vágyálom, a csapatban mindenki hisz benne, hogy képesek lehetünk megnyerni ezt a három találkozót. De egyelőre a legfontosabb az előttünk álló feladat. Ismét egy újonc csapattal mérkőzünk meg. Ugyanolyan felfogásban kell pályára lépnünk, mint tettük azt Dániában az Európa Ligában, és végig ugyanolyan komolyan kell vennünk a találkozót, ez lehet a sikerünk egyik záloga" -nyilatkozta Loic Nego a Videoton hivatalos honlapjának.

Kattints a képre a játékért!

Ami a vendégeket illeti, az újonc mezőkövesdiek jól kezdték idei szezonjukat, hiszen a Gyirmót és a Haladás elleni döntetleneket követően az MTK-t győzték le Dunaújvárosban. A múlt héten viszont első vereségébe szaladt bele Pintér Attila gárdája, a sárga-kékek hazai pályán maradtak alul a Debrecennel szemben. A kudarc pedig áldozatokkal járt, hiszen Mihai Nicorec és Sós Bence is megsérült a Loki ellen. A légiós játéka erősen kérdéses a felcsúti mérkőzésen, míg az ifjú szélsőnek több időt kell kihagynia, rá biztosan nem számíthat a szakmai stáb a hétvégén.

A felek eddig mindössze egyszer találkoztak az élvonalban, amikor a Videoton volt a pályaválasztó, 2013-ban 1-0-ra nyert a székesfehérvári alakulat. A hazai sikerre pedig ismét nagy esély mutatkozik, hiszen amellett, hogy lényegesen erősebb játékoskerettel dolgozhat Henning Berg, tanítványai kipihenten és jó formában várják a bajnokit. Ráadásul egy újabb hazai botlás - eddig két vereség az otthoni mérlege idén a Vidinek a bajnokságba - nem férne bele a fehérváriaknak, ha tényleg komolyan gondolják a trónfosztást.

Videoton-Mezőkövesd
hatharom.com-tipp: Videoton
TippmixPro@1.42
[2253491] 2016-08-13 18:00:00 Videoton - Mezőkövesd Zsóryx;