Riói olimpia

Az olimpiai címvédővel találkoznak Bíró Attila lányai

  • hatharom.com

A spanyolok elleni vereséget követően az olimpia címvédő USA-val néz farkasszemet a magyar női vízilabda-válogatott.

Az olimpiai címvédővel találkoznak Bíró Attila lányai.

A Kína elleni magabiztos győzelmet követően a magyar női vízilabda-válogatott elszenvedte első vereségét a riói olimpián. A mieink csütörtökön a spanyolokkal csatáztak, akiket nagy csatára késztettek, a szünetig Takács Orsolyáék irányítottak, de végül 11-10 arányban kikaptak. Sokkal több volt abban a találkozóban, és sajnos nem csak a hispánokkal, hanem a bírókkal is meg kellett küzdeni, mivel a két sporttárs nagyon sokszor a spanyolok javára döntött, nagyjából egy negyednyi támadást vettek el tőlünk.

"Szomorú vagyok, több volt ebben a meccsben, és szükségünk lett volna a pontokra. Úgy éreztem, nem fogunk kikapni, de akár még a döntetlent is el tudtam volna fogadni, különösen azért, mert az amerikaiak ugye alaposan megverték őket a végén. Nem volt benne a meccsben a vereségünk. A harmadik negyedben egyrészt a fórokat elkezdtük kihagyogatni, nem folytattunk úgy, ahogy kell. Másrészt megint volt egy-két olyan gól, úgy, mint Kína ellen, amikor az ellenfél kihasználta ezeket az utolsó másodperces szabaddobásokat. Hogy ez most pech vagy sem, nem tudom, most úgy gondolom, el lehetett volna kerülni őket. Nem segítette a helyzetünket, hogy két játékosunkat, Takács Orsit és Tóth Ildit kiütötték, utóbbinak felrepedt a szája, így ők alig-alig játszottak a meccsen, így gyakorlatilag kilenc-tíz játékossal kellett lehoznunk a mérkőzést." - értékelt Bíró Attila az mvlsz.hu-nak, majd kitért a hétvégi mérkőzésre is: "Mindenképpen megpróbáljuk elkapni amerikai csapatot. Viszont való igaz, ha nem történnek egyéb meglepetések, Ausztráliával, azaz egy hozzá hasonló stílusú csapattal találkozunk majd a negyeddöntőben, vagyis mindenképpen jó felkészülés lesz a szombati találkozó."

Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!

Ami az amerikai csapatot illeti, perpillanat a tengerentúliaknak van a legjobb és legerősebb együttesük a női vízilabdázók mezőnyében. Amit eddig bizonyítanak is, hiszen a spanyolokat hét, majd a kínaiakat nyolc találattal győzték le, ráadásul úgy, hogy mindkét alkalommal mindössze négy gólt engedtek az éppen aktuális ellenfelüknek.

Szombati vetélytársunk nem titkolt célja, hogy megvédje olimpiai címét, amire nagyon jó esélye van, főleg, ha a mieink elleni mérkőzést is sikerrel veszi. Az eddig látottak alapján ez összejön az USA-nak, pláne ha figyelembe vesszük azt, hogy nyáron három edzőmeccsen is könnyedén győzték le az amerikaiak a magyar női vízilabda-válogatottat. Egyébként is, Bíró Attila nyilatkozatában pedzegette, hogy voltaképp egy felkészülési találkozóként tekintünk a hétvégi meccsünkre, az ilyen típusú ütközetekből pedig nem szoktunk jól kijönni. Ezért is értünk egyet a bukmékerekkel, vagyis nem lennénk meglepve, ha az USA legalább négy góllal legyőzné Gangl Edináékat.

Magyarország-USA
hatharom.com-tipp: USA -3,5
TippmixPro@1.80