Riói olimpia

Első győzelmére készül a magyar válogatott

  • hatharom.com

Három döntetlen után végre győztesen hagyhatja el a medencét a Benedek-csapat.

Első győzelmére készül a magyar válogatott.

Harmadik meccsét sem tudta megnyerni a magyar férfi vízilabda-válogatott a riói ötkarikás játékokon. Benedek Tibor tanítványai ezúttal Görögországgal játszottak döntetlent, a forgatókönyv pedig a korábbi meccsekhez hasonló volt. Az első félidőben minden flottul ment, szinte végig vezetünk, s 3-2-es előnnyel fordulhattunk. A második játékrészre viszont megint összeestünk, a harmadik nyolc percet követően már a görögöknél volt az előny (5-6). A záró etapra összekapták magukat Varga Dénesek, visszavették a vezetést (7-8), de végül az utolsó másodpercekben a hellének döntetlenre mentették a találkozót (8-8).

"A görögök elleni meccs döntetlen lett, ez nekünk rossz, úgyhogy nincs ezen mit túlmagyarázni. Egyre élesebb a helyzet, egyre jobban kellenek nekünk a pontok, de biztos vagyok benne, hogy ha Japánt le tudjuk győzni, akkor úgy foghatjuk majd fel azt a meccset, hogy átfordítottuk és végre megvan az első győzelmünk. Nem úgy, hogy Japánt persze, hogy megverjük, hanem igenis nekünk most Japánt meg kell verni, mert senki nem verte meg biztosan Japánt. Mindenki szenvedett velük, nekünk is nehéz lesz, de meg lehet ott az első két pontunk. A továbbjutás szempontjából egyébként is létkérdés, hogy legyőzzük a japánokat." - mondta Benedek Tibor a japánok elleni meccs előtt az M4 Sportnak.

Kattints a képre a játékhoz!

Ami az ázsiaiakat illeti, a japánok az első fordulóban mindössze egyetlen góllal kaptak ki a görögöktől, méghozzá úgy, hogy az utolsó negyedre háromgólos előnnyel fordultak a távol-keletiek. Azt követően a braziloktól nagyon sima, nyolcgólos vereséget szenvedtek, majd szerdán mindössze két találattal maradtak alul az ausztrálok ellen. Ezen eredményekből is kitűnik, hogy igen változatos mérkőzéseket játszottak az ázsiaiak, és amennyiben kevés gólon tudják tartani az ellenfelet, akkor képesek meglepni őket.

Reméljük, hogy a japán "csoda" eddig tartott és a sorozatterhelés ismételten összenyomja az ázsiaiakat, mint a korábbi években. De ha nem, akkor sem kell kétségbe esnünk, mivel ég és föld a felek közti különbség. Legutóbb három éve játszottunk tétmeccset Japán ellen, akkor hat találattal nyerni tudtunk. Ez most is összejöhet, egyébként sincs más választása válogatottunknak, nyernie kell mindenáron. Ráadásul a gólkülönbségre is oda kell figyelnie Benedek Tiboréknak, mert az eddigi eredményeknek köszönhetően könnyen lehet, hogy a gólarány dönt majd a csoportbeli helyezésekről. Már pedig papíron ez az utolsó könnyű meccsünk, ahol gólokkal nyerhetünk, hiszen a záró fordulóban azzal a Brazíliával találkozunk, amely házigazda, illetve meglepetésre legyőzte Szerbiát...

Magyarország-Japán
hatharom.com-tipp: Magyarország -5,5
TippmixPro@1.80