Riói olimpia

Visszavághatunk a spanyoloknak

  • hatharom.com

A kínaiak magabiztos legyőzése után Spanyolországgal játszik a magyar női vízilabda-válogatott.

Visszavághatunk a spanyoloknak.

Magabiztos győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott a riói olimpián, hiszen a nyitófordulóban Kínát múlta felül 13-11 arányban. Keszthelyi Ritáék folyamatosan őrölték fel az ázsiaiakat, akik az első félidőben még állták a sarat, igaz, a bírók hathatós közreműködésével. A második játékrészben azonban már kijött a különbség, s Bíró Attila lányai igazi csapatként diadalmaskodtak Kína felett.

"A stábtagokkal levettük a lányok válláról a terhet, így nyugodtak, higgadtak és magabiztosak voltak a mérkőzésen, amivel maximálisan elégedett vagyok, különösen az eredménnyel. Örülök, hogy sikerült revansot venni a kínaiak ellen. Az első két negyedig tartották magukat, a szünetben viszont több mozgást kértem a lányoktól, akik ezt megvalósították, és végül sikerült két góllal nyernünk. Helyenként ugyan néhol akadozott a gépezet, voltak hullámvölgyek, összességében azonban így is pozitív az összkép. Nem is kívánhattam volna ennél jobbat így első meccsnek." - nyilatkozta szövetségi kapitányunk az mvlsz.hu-nak.

Kattints a képre a játékért!  

Csütörtökön a spanyolokkal találkozunk, akiknek van miért visszavágni. Tudniillik a hispánok voltak azok, akik a 2014-es margitszigeti Európa-bajnokságon ejtették ki a magyar válogatottat az elődöntőben. Azóta pedig csak barátságos mérkőzéseken találkoztak a felek, legutóbb szűk egy hónapja, amikor is döntetlenre voltunk képesek Spanyolországgal szemben.

Nem vár tehát könnyű feladat Bíró Attila tanítványaira, de a spanyolok lélektanilag mélyponton vannak, hiszen a nyitófordulóban meglepően simán, hét góllal, 11-4-re kikaptak az amerikaiaktól. Ezzel szemben számunkra perpillanat minden pozitív, vagyis hiába esélyesebb egy hajszálnyival a spanyol válogatott a bukmékerek szerint, úgy véljük, hogy legalább az egyik pontra jók lehetünk. Sőt, ha hozzák azt a játékot felszabadult, pörgős és jó Czigány Dóráék, mint, amit a kínaiak ellen a második félidőben, akkor könnyen lehet, hogy két mérkőzést követően két győzelem áll majd a magyar válogatott neve mellett a női vízilabda olimpián.

Spanyolország-Magyarország
hatharom.com-tipp: Magyarország vagy döntetlen
TippmixPro@1.53