Magyar foci

Dzsudzsák elismerte, hibázott, amikor a pénzt választotta

  • hatharom.com

Az Egyesült Arab Emirátusokba igazoló Dzsudzsák Balázs egy rádiós interjúban elismerte, menedzsmentjével nagyot hibáztak, amikor annak idején a PSV-ből Oroszországba szerződött.

Dzsudzsák elismerte, hibázott amikor a PSV-ből Oroszországba igazolt

Nagy port kavart a magyar válogatott csapatkapitányának újabb klubváltása, Dzsudzsák Balázs az egyesült arab emirátusokbeli Al Wahda együttesének játékosa lett. A sikeresnek mondható Európa-bajnoki szereplés után - ahol Dzsudzsák két gólt is szerzett - sokan - köztük a középpályás is - arra számítottak, hogy újra egy európai topbajnokságban szereplő csapatnál folytathatja karrierjét a legpiacképesebb magyar futballista, ám végül a török Bursaspor által megszabott kivásárlási árat egyetlen európai kérő sem volt hajlandó kifizetni, így végül a játékost május óta ostromló és busás fizetést garantáló arab klub lett a végállomás. 

A 29 éves támadó középpályás a Class Fm Morning Show című műsorában őszintén vallott a klubváltás körülményeiről. Dzsudzsák elárulta, hogy a német Bundesligából a Bayer Leverkusen, a Mönchengldabach és a Schalke is élénken érdeklődött iránta, ám végül egyik lehetőségből sem lett semmi, mint ahogy a görög Olimpiakosz kölcsönvételi ajánlatát sem fogadta el török munkaadója. 

Dzsudzsák az interjúban megismételte, amit korábban az MLSZ honlapjának is elmondott, hogy bár hittek benne, hogy az Eb után bőven lesz lehetőségük válogatni az európai kérők között, sajnos a valóság mást hozott, így gyakorlatilag kényszermegoldásnak is tekinthető a közel-keleti klubváltás, mivel a Bursaspor csapatánál semmiképp nem akart maradni. 

A válogatott csapatkapitánya első ízben beszélt arról is, hogy annak idején a PSV ügyeletes sztárjaként nagy hibát követtek el, amikor az orosz bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala mesés fizetést ígérő ajánlatát fogadták el. "Erről még soha nem beszéltem, de végül is a menedzsmenttel téma volt ezt köztünk, azért hozom fel, hogy valószínűleg a PSV-ből való távozást rontottuk el, ez az oka főként, hogy nem lettem később egy igazán nagy klub játékosa. Ha akkor nem Oroszország mellett döntünk, akkor most nem Abu Dhabiban játszanék. Ott volt a fordulópont, utána már óriásit kellett volna alkotnom, hogy visszakerülhessek egy topligába. De felvállalom azt is, hogy ez a szakma véges valahol, nekem pedig fontos az, hogy miként zárom a karrieremet, milyen mutatóval. Nekem igenis fontos, hogy él majd a családom, hogyan fogok én élni, miután vége" - nyilatkozta a rádiónak Dzsudzsák, akiért most 3 millió eurót fizetett az arab klub.

Hogy mennyire vált be az átigazolás a magyar játékos számára, azt a magyar szurkolók legközelebb szeptember 6-án véleményezhetik, a magyar válogatott ekkor ugyanis Feröer-szigetek ellen világbajnoki selejtezőt vív.

[2059297] 2016-09-06 20:45:00 Feröer-szigetek - Magyarországx;

 

Kattints a képre a játékhoz!