Angol foci

Találtunk egy jó tippet a PL nyitófordulójára!

  • mr.blonde

Hétvégén rajtol az angol Premier League, ám az újonc Hull City számára igen nehéznek ígérkezik a start. Lássuk, miért!

Nincs edző, nincs tulajdonos

Komoly krízisnek nevezhető mindaz, ami a Hull City körül zajlik. A klubot jelenleg birtokló tulajdonosok a tervek szerint a nyáron megváltak volna a csapattól, ám az üzletből egyelőre nem lett semmi, miután a potenciális vevő-jelölt amerikai befektetőcsoport szeptemberre halasztotta a további tárgyalásokat. Eközben egy kínai befektető is feltűnt a színen, így nagy most zavar a klub jövőjét illetően.

Mivel a jelenlegi tulajdonosok már nem akarnak pénzt invesztálni a csapat megerősítésébe, így a Hull a nyáron nem is igazolt egyetlen komoly erősítésnek vehető játékost sem, ami egy újonctól elég merész húzás. Emiatt Steve Bruce menedzser felállt a kispadról, utódjának pedig Mike Phelan-t nevezték ki, de csak ideiglenesen, amíg nem találnak egy tapasztaltabb edzőt. A posztra felmerült Roberto Martinez, Chris Coleman és Gianfranco Zola neve is, de egyelőre senkivel nem sikerült megállapodni.

Ha a fentiek még nem jelentének elég problémát, a Hull keretét páratlan sérüléshullám sújtja, így volt olyan edzőmérkőzés, ahol 9 felnőtt játékos tudott pályára lépni (a képen).

Kapusposzt

Az első számú portás Allan McGregor (44/0 - zárójelben a tavalyi bajnoki szereplések és gólok) még júliusban sérült meg és előreláthatólag fél év kihagyás vár rá, így a nyitókörben Eldin Jakupovic állhat a gólvonalon. A kapus az elmúlt 4 évben mindössze pár alkalommal volt kezdő a Hull-ban, többnyire kölcsönadták őt alacsonyabb osztályban szereplő csapatoknak.

A védelem

A Hull City védelmének állapotáról sokat elmond, hogy a középpályás Jake Livermore-nak kell majd az egyik centerhalfot játszania. A kapitány Michael Dawson (35/1) a Mansfield elleni felkészülési meccsen sérült le, visszatérését október környékére saccolják. Alex Bruce-ra (12/1) közel fél év pauza vár Achilles-problémái miatt, míg Harry Maguire (17/1) egy bokasérülés miatt kihagyta az alapozás nagy részét, ráadásul állítólag úton van a Middlesbrough öltözője felé. Curtis Davies  (42/2) lesz bevethető a középső védők közül a Leicester ellen. A széleken meglesznek a Tigrisek, Ahmed Elmohamady (44/3) és Andy Robertson (45/3) ott lesz a szombati meccsen.

A középpálya

David Meyler (28/2) és Sam Clucas (47/6) - ha addig nem történik semmi baj - biztosan ott lesz a szombati kezdőben, ám őket inkább tartják másodosztályú játékosoknak, mintsem PL-szintűeknek. A tavalyi alapemberek közül Tom Huddlestone (40/2) juthat még szóhoz, Mo Diame (41/10) eligazolt a Newcastle-höz, míg Livermore (37/4) ugye a védelemben játszik majd. Moses Odubajo (45/0) maximum 2017-ben léphet ismét pályára, és Shaun Maloney (20/1) is ágyéksérülésekkel küzd.

A csatársor

A támadójátékért a Robert Snodgrass, Abel Hernandez, Adama Diomande trió lesz majd felelős. Snodgrass (27/4) közel két év kihagyás után tért vissza a szezon második felére, míg Diomande (11/3) mindössze 3 meccsen kezdett az elmúlt szezonban. Nekik még idő kell, amíg szokják a ritmust, így a gólokat a tavaly 21 találatig jutó Hernandeztől (42/21) várhatnánk. Az uruguayi azonban kilátásba helyezte a távozását, amennyiben a vezetőknek nem sikerült megerősíteni a csapatot.

Hull City#eng-hull#5

Az ellenfél

A szombati nyitófordulóban a Hull City ellenfele a bajnoki címvédő Leicester City lesz. Bár Claudio Ranieri együttese a nyáron eladta a francia Kantét és Mahrez távozásáról is szó van, a Rókák keretének magja együttnmaradt, a Manchester United elleni Community Shield miatt pedig már valódi tétmeccs is került a lábakba. A Hull otthonában nyerni egyetlen nem könnyű feladat, ám mivel a Tigrisek háza táján gyakorlatilag semmi sincs rendben, ezért érdemes bizalmat szavazni a Leicesternek ezen a meccsen.

Hull City - Leicester City
hatharom.com-tipp: Leicester City nyer
TippmixPro@2.00
Tét: 5/10
[2252178] 2016-08-13 13:30:00 Hull City - Leicesterx;

Kattints a képre a tippeléshez!