Riói olimpia

Pályán a Djokovicsot oktató argentin

A világelső búcsúztatása után Joao Sousa legyőzése gyerekjáték lehet Juan Martín del Potrónak.

Csonka mezőnnyel vette kezdetét a teniszezők férfi versenye  - a top 10-ből öten nem utaztak el Rióba -, és az első kör is szedett áldozatokat. A legnagyobb meglepetés mindenféleképpen a világelső Novak Djokovics kiesése. Ő kapta a legnehezebb ellenfelet Juan Martín del Potro személyében, de akkor sem volt benne a pakliban, hogy ennyire korán elvérzik. A 2009-es US Open-bajnok argentin azonban hitt a győzelemben, és hosszú idő után olyan teniszt tett a pályára, mint a sérülése előtt. Az pedig klasszis teljesítményt jelent, amellyel bárkit képes elbizonytalanítani. Még Djokovicsot is...Nem játszott jól a belgrádi, de ebben nagy szerepe volt del Potrónak. Demoralizáló volt, amit például a második szett rövidítésében produkált. Két olyan tenyeres egyenes elütést húzott meg nyerőbe, amit tényleg csak a legszebb időszakában láthattunk tőle.

A bukmékereknél rögtön előlépett a harmadik számú favorittá, ami látva a játékát teljesen reális. Egyedül, ami aggasztó, hogy Wimbledonban Stan Wawrinkát is meglepte, majd a következő körben már favoritként nem tudott jól teljesíteni és kikapott. Kérdés, hogy most többre hivatott-e, mint egy meglepetés? A folytatásban a portugál Joao Sousa lesz az ellenfele, aki egy masszív top 50-es teniszező, ám az idei éve kifejezetten gyengének mondható. A borítás sem különösebben fekszik neki, nem úgy, mint DP-nek, aki remekül kihasználta a gyors pályát. Egyszer sem veszítette el az adogatását (bréklabdát sem engedett), ami Djokovics ellen hatalmas szó. Bízunk benne, hogy ugyanezt az arcát mutatja a portugál ellen is, mert akkor nagyon meglepő lenne, ha nem kettőben venné ezt az akadályt.

Juan Martín del Potro-Joao Sousa
Hatharom-tipp: Del Potro 2-0
TippmixPro @ 1.60

Késő délután, illetve este pályára lép Marin Cilic, Jo-Wilfried Tsonga és Kei Nisikori is. Közülük a franciát találjuk a felső ágon, vagyis ahonnan Djokovics kiesett. Nagy lehetőség ez számára, hogy valami komolyat alkosson, de ehhez javulnia kell, a rajtja kifejezetten pocsékra sikerült Malek Jaziri ellen. Gilles Müller kemény falat lesz számára, főleg, ha a luxembourgi a legjobb adogató formáját fogja ki. Jó befektetésnek tűnik 1.65-ért az over 22.5-re tenni. Cilicet és Nisikorit nem féltjük, előbbi Radu Albottal, utóbbi John Millmannel találkozik.

Kattints a képre a játékhoz!