Olasz foci

Az Inter kirúgta Mancinit

  • hatharom.com

Az olasz bajnokságban szereplő Internazionale felbontotta Roberto Mancini szerződését, így két héttel a Serie A rajtja előtt új edző után kell néznie a klubnak.

Mancini 2014 novembere óta irányította az Intert

A 18-szoros bajnok Inter Milano hivatalos honlapján egy rövid közleményben tudatta a szurkolókkal, hogy a csapatot 2014 óta irányító Robert Mancinivel közös megegyezéssel szerződést bontottak. 

A klub honlapja kiemeli, hogy Mancinivel a csapat a negyedik helyen zárta az előző bajnoki idényt és így automatikusan az Európa Liga csoportkörében indulhat. Arról egyelőre nem tájékoztatott a klub, hogy ki lesz utód, a goal.com viszont úgy tudja, hogy a tavalyi évben az Ajax vezetőedzőjeként dolgozó holland Franck de Boer veszi át a fekete-kékek irányítását. 

Mancini távozásáról azután röppentek fel a hírek, miután az olasz tréner nézeteltérésbe keveredett a klub tulajdonosával, Erik Thohirral, a szakvezető az elmaradt erősítések miatt kérdőre vonta az indonéz üzletembert. 

Az Internek tehát aligha lesz zökkenőmentes a szezonrajt, hiszen az olasz bajnokság alig két hét múlva rajtol, vezetőedző pedig egyelőre nincs. A bukiknál amúgy sem jósoltak sok esélyt a milánóiaknak az idényre, az Inter bajnoki címe ugyanis több, mint 12-szeres pénzt fizet a magyar fogadóirodánál. 

KI NYERI AZ OLASZ A BAJNOKSÁGOT?    
Juventus 1.40
Roma 6.50
Napoli 8.00
Inter 12.75
Milan 20.00
[2319476] 2016-08-21 20:45:00 Chievo - Interx;
211987