NB I

Talpra állna a Videoton

  • hatharom.com

A tavalyi ezüstérmes Vidi az újonc Gyirmót otthonában kezdené meg a felzárkózást.

Utolsóként a Videoton együttese is elbúcsúzott a nemzetközi kupaporondtól, ugyanakkor a Vidi óriási bravúrt hajtott végre csütörtökön, hiszen a rendes játékidőben megverte a Midtjyllandot, ám a hosszabbítás az emberelőnyben lévő dánoknak sikerült jobban, s végül ők jutottak tovább az Európa Ligában.

Ennek köszönhetően Henning Bergéknek már csak a hazai porondra kell koncentrálniuk, ahol nem engedhetnek meg újabb botlást maguknak, hiszen nagyon beragadtak a rajton. A székesfehérváriak a Diósgyőrtől és a Vasastól hazai pályán kikaptak, míg Pakson döntetlent játszottak.

„Természetesen maradt bennünk rossz érzés a csütörtöki kiesés után, főleg, hogy ott voltunk a továbbjutás kapujában, mégsem sikerült, de nem szabad, hogy ez a Gyirmót elleni mérkőzésre rányomja a bélyegét. Profi játékosok vagyunk, vissza kell zökkennünk a hazai bajnokságba, ahol ráadásul nem indultunk túlságosan jól, szerintem inkább ez az, amit nehezebb feldolgoznunk. Motiváltan kell pályára lépnünk, hiszen régen rossz, ha nem tudjuk megtalálni a saját motivációnkat, bármilyen mérkőzésről is legyen szó. Inkább azért lesz nehéz a hétvégi mérkőzés, mert tavaly nem nagyon ment nekünk a feljutó csapatok ellen, és biztos vagyok benne, hogy a Gyirmót is mindent megtesz majd annak érdekében, hogy pontot, vagy akár pontokat szerezzen. Úgy gondolom, a helyzetkihasználásunk lesz a kulcs ellenük, mert abban biztos vagyok, hogy dominálni fogunk, és itt nem lebecsülve a Gyirmótot, hiszen jó focit játszanak, nem védekező stílusúak. Jó lenne olyan meccset játszani, ahol nem nekünk kell az eredmény után futni. Sajnos rosszul indultunk, de a bajnokság elején vagyunk és ez még behozható hátrány, persze most már semmilyen botlást nem engedhetünk meg magunknak” – mondta Kovács István a vasárnap meccs előtt a vidi.hu-nak.

Kattints a képre a játékért!

Az újonc gyirmótiaknak eggyel több pontjuk van, mint hétvégi ellenfelüknek, hiszen a rajton jól helytálltak Mezőkövesden, majd egy gól nélküli döntetlen következett az MTK ellen hazai pályán, azonban múlt héten óriási pofonba szaladtak bele. Urbányi Istvánék a megbízott edzővel pályára lépő Debrecen otthonában kaptak ki 4-0-ra, ráadásul Lengyel Dánielt is elveszítették, vagyis egyre több a sérült az újoncnál.

A hétvégén a megszokottnál is tartalékosabban kell tehát pályára lépniük a hazaiaknak, főleg, hogy ha az új igazolás, Csiki Norbert játékengedélye nem érkezik meg Tájföldről. Ez nem a kisalföldiek malmára hajtja a vizet, de az igen, hogy hazai pályán játszhatnak, továbbá a Videoton a dániai 120 perces meccsnek köszönhetően lényegesen fáradtabb lesz.

Ugyanakkor a Vidinek van az egyik legerősebb és legmélyebb játékoskerete az NB I-ben, Henning Berg eddig is jól rotálta csapatát, s ha a piros-kékek azt az arcukat mutatják, amit a Midtjylland otthonában, akkor minden esélyük megvan arra, hogy megszerezzék első győzelmüket az élvonalban.

Gyirmót-Videoton
hatharom.com-tipp: Videoton
TippmixPro@1.92
[2253485] 2016-08-07 18:00:00 Gyirmót - Videotonx;