Tenisz

Magyar-román harc Rió előtt

  • Cesc18

A florianópolisi tenisztorna döntőjében Babos Tímea és Irina Begu küzd meg a trófeáért.

A világranglista-44. Babos Tímea csütörtökön 7:6, 6:3 arányban győzött a román Ana Bogdan ellen a florianópolisi elődöntőben. A magyar játékos számára könnyen indult a mérkőzés, ám az első szettet csak igen nehezen tudta lezárni, közel 80 percen át küzdöttek. 

"Nagyon nehéz mérkőzés volt. Rögtön esőszünettel kezdődött 2:1-nél. Utána nagyon jól játszottam 5:2-ig, de elizgultam a folytatást. Túlságosan akartam és ez görcsössé tett. Végül nagyon-nagy küzdéssel, 5:6, 0-40-ről, majd rövidítés 0-5-ről megnyertem a szettet. Az akaratom persze nem csak görcsössé, hanem küzdővé is tett. Bevallom őszintén, a második szettben kicsit elfáradtam. De nyerni akartam, örülök az idei első döntőmnek egyesben!” - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Ki nyeri a döntőt?
Babos Tímea Irina Begu
TippmixPro @ 1.85 TippmixPro @ 1.75

Babosra a folytatásban ismét egy román ellenfél vár, méghozzá a második számú játékosuk, Irina Begu. A világranglista 31. helyén álló teniszező szintén az olimpiára készül, Simona Halep távollétében pedig tőle várják a legjobb eredményt. Bízhatnak is benne, mert pályafutása legjobb szezonját futja, különösen a salakszezonban brillírozott. Füvön gyengén játszott, ami után tartott is egy hosszabb pihenőt és úgy tűnik, hogy ismét sikerült összekapnia magát. Az oddsmesterek egy hajszállal tartják esélyesebbnek, szerintünk viszont ennél nagyobb favoritja a döntőnek. Nem csoda, hogy Timi kicsit fáradtnak érezte magát, egy hosszú repülőút után négy nap alatt nyolc mérkőzést játszott le. Tény, hogy jól bírja és hozzá is van szokva a kettős terheléshez, de normál esetben ritkán szokott előfordulni, hogy négy napon át két meccset játszik valaki naponta.. 

Beguval tudásban nagyjából egy szinten állnak, a román is elég keményen és laposan üt alapvonalról, egyedül talán a szervában jobb Timi. De igencsak egyenlő erők csatája, döntő szettes küzdelmet várunk, ahol abszolút lehet faktor, hogy Babos a fáradtabb kettejük közül. Egyébként egyéniben is jóval több időt töltött a pályán, Begu sokkal könnyebben vette az akadályokat. Inkább a román lányra érdemes fogadni, illetve erősen benne van, hogy 21.5 játék alatt nem viszik dűlőre a dolgot (1.70 @ TippmixPro).

Kattints a képre a játékhoz!