Championship

A legjobb játékos lesz a legjobb gólvadász is?

  • varin

A bukik favoritja a Championship gólkirályi címére az Aston Villa sztárigazolása. Valóban ő a favorit?

Péntek este Fulham-Newcastle találkozóval kezdődik meg a Championship küzdelme Angliában. A nagyon egyoldalúnak tűnő mezőnyből egy csapat kiemelkedik, a többiek között azonban nagy harc lehet a feljutásért. De vajon mi a helyzet a gólkirályra vonatkozó fogadásokkal? A topfavorit Newcastle valamelyik támadója nyeri az aranycipőt vagy pedig a Villa új sztárigazolása?

Szezonbeharangozónkat és hosszútávú tippjeinket itt olvashatod el.

Az első számú favorit ugyanis Ross McCormack, akit 14 millió fontért szerződtetett az Aston Villa a Fulhamtől - és nem mellesleg az egész liga legjobb játékosának tartják. A skót támadó egy nagyon meggyengült, nagyon gyér teljesítményt nyújtó Fulhamből is kimagaslót tudott nyújtani, 45 meccsen 21 gólt szerzett, amivel második lett Andre Gray mögött a listán. Tette mindezt úgy, hogy csatártársa, Moussa Dembélé 15 találatig jutott, vagyis igencsak megoszlottak a gólok a londoni gárda két támadója között. Az Aston Villánál ez kevésbé lesz így, jelenleg ugyanis csatárposzton ő az egyetlen épkézláb gólvágó Gestede, Agbonlahor, Kozák és Ayew mellett.

Második helyen a Newcastle United csatárpárosát találjuk, Dwight Gayle-t és Alekszandr Mitrovicsot. A Szarkáknak minden kétséget kizáróan remek támadóik vannak, azonban itt nincs egy olyan játékos, akit tényleg ki lehetne nevezni gólfelelősnek, hiszen Mitrovics, Gayle, Pérez és Riviére is szeret gólokat szerezni, miként a középpályán Siem de Jongtól is várható néhány találat. McCormacknek valószínűleg Gayle lesz a legfőbb riválisa, viszont nehéz elképzelni, hogy azok után, hogy az elmúlt hat szezonban, 111 meccsen lőtt 35 gólt, most majd maximum 46 alatt eljut 20-25-ig.

Ki lesz a gólkirály?
Ross McCormack (Aston Villa) 9.00
Dwight Gayle (Newcastle) 10.00
Alekszandr Mitrovics (Newcastle) 17.00
Britt Assombalonga (Nottingham) 17.00
Tomer Hemed (Brighton) 17.00
Gary Hooper (Sheffield W.) 17.00
Rudy Gestede (Aston Villa) 17.00

A kongói Britt Assombalonga nagyon termékeny volt a 2014/15-ös szezonban, ám egy 14 hónapos kényszerszünet miatt az előző szezonban alig játszott. Az izraeli Tomer Hemednek szintén jó szezonja volt, de a tavaly megszerzett 16 gól kevésnek tűnik, míg a Sheffield Wednesday gólfelelőse, Gary Hooper rég produkált utoljára igazán jó szezont.

Mindent egybevetve nem tartom véletlennek, hogy Ross McCormack a favorit. Egy feljutásra esélyes csapat egyetlen igazán jó támadója, biztosan ő lesz a csapat alfája és omegája. Azt nem tartom valószínűnek, hogy a Newcastle-ből bárki megszorongatja őt, esetleg egy kisebb csapat gólfelelőse, de a McCormacktől várt 23-24 gól elég kell legyen az első helyre.

hatharom.com-tipp: Ross McCormack
Odds: 9.00