Forma-1

Hamilton vagy Rosberg?

  • hatharom.com

Hatalmas a harc a Mercedes két pilótája között, "féltávnál" még semmi nem dőlt el.

Gyakorlatilag már a szezon első néhány futama után igazolódott, hogy idén is a két Mercedes pilóta, a brit Lewis Hamilton és a német Nico Rosberg között fog eldőlni a világbajnoki cím. Utóbbi számára álomszerűen indult a szezont, hiszen Ausztráliában, Bahreinben, Kínában és Oroszországban egyaránt ő állhatott fel a pódium legmagasabb fokára, amivel szép kis előnyre tett szert a bajnokságban. Rosberg nagy sorozata Spanyolországban szakadt meg, ahol a rajt után nem sokkal Hamilton amortizálta le és ért véget mindkettejük futama a sóderágyban.

Talán ez volt a fordulópont kettejük csatájában, az azóta eltelt hét futamból ugyanis hatot a világbajnoki címvédő britnek sikerült megnyernie. Rosberg számára különösen fájó lehet a sógoroknál az utolsó körben elveszített győzelme.

Az elmúlt két versenyen, a Hungaroringen és a Hockenheimringen sem jött ki a lépés a német pilótának, pedig mindkét esetben a pole-ból indulhatott. A nyári pihenőre tehát Hamilton mehetett jobb szájízzel, no meg 19 pontos előnnyel. Ez még nem olyan különbség ahol túlságosan megnyugodhatna, ám a nyomás Rosbergen lesz, akinek a következő futamokon jobban kell szerepelnie, mint csapattársa, ha világbajnok akar lenni.

A szezon augusztus végén folytatódik a Belga Nagydíjjal és összesen még kilenc futamra kerül sor, tehát bőven van még megszerezhető pont. Az oddsmesterek egyébként abszolút Hamiltont tartják a favoritnak.

Ki lesz a világbajnok? - a    szorzói
Pilóta Odds
Lewis Hamilton 1.22
Nico Rosberg 4.15
Daniel Ricciardo 190.00
Sebastian Vettel 220.00
Max Verstappen 290.00
A bajnokság állása
# Pilóta Pont
1. Lewis Hamilton 217
2. Nico Rosberg 198
3. Daniel Ricciardo 133
4. Kimi Raikkonen 122
5. Sebastian Vettel 120
A hátralévő futamok
Időpont Futam Helyszín Címvédő
Augusztus 28. Belga Nagydíj Spa Hamilton
Szeptember 4. Olasz Nagydíj Monza Hamilton
Szeptember 18. Szingapúri Nagydíj Szingapúr Vettel
Október 2. Maláj Nagydíj Kuala Lumpur Vettel
Október 9. Japán Nagydíj Suzuka Hamilton
Október 23. Amerikai Nagydíj Austin Hamilton
Október 30. Mexikói Nagydíj Mexikóváros Rosberg
November 13. Brazil Nagydíj Sao Paulo Rosberg
November 27. Abu-Dzabi Nagydíj Abu-Dzabi Rosberg