Nemzetközi foci

Ronaldo vagy Messi? Agüero vagy Kane? - Ők lehetnek a topligák gólkirályai

A négy topbajnokság legjobb gólvadászaira fogadhatunk. Lássuk, melyik ligában ki a favorit.

La Liga

Meglepően háromesélyes a küzdelem a fogadóiroda szorzói alapján, hiszen Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett Luis Suárezre is viszonylag alacsony oddson fogadhatunk. Ez azt tekintve nem meglepő, hogy tavaly az uruguayi lett a legjobb gólvadász, ám előzőleg 2009-ben nyert nem CR7 vagy Messi - akkor Forlán 32 találattal ért révbe. Ami mindenesetre biztosnak tűnik, idén is kell majd legalább 37-38 gól ahhoz, hogy valaki spanyol aranycipőt kapjon.

Lionel Messi (Barcelona) 2.62
Cristian Ronaldo (Real Madrid) 2.87
Luis Suárez (Barcelona) 3.50
Neymar Jr. (Barcelona) 15.00
Antoine Griezmann (Atlético Madrid) 17.00

Premier League

Ember legyen a talpán, aki megjósolja, ennyi szenzációs csatár közül melyik szerzi majd a legtöbb gólt. Talán nem is véletlen, hogy a topfavorit Sergio Agüeróra is 4.33-ért fogadhatunk és olyan játékosok, mint Eden Hazard vagy Vincent Janssen, be sem fértek a legjobb 15-be. Tavaly Harry Kane nyerte a díjat, ez persze elsősorban Agüero szezon eleji sérülésének volt betudható. Az új igazolások közül Zlatan Ibrahimovic a 3., míg Michy Batshuayi a 9. legesélyesebb.

Sergio Agüero (Manchester City) 4.33
Harry Kane (Tottenham) 8.00
Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) 10.00
Romelu Lukaku (Everton) 13.00
Diego Costa (Chelsea) 15.00
Jamie Vardy (Leicester City) 17.00

Serie A

Olaszországban úgy tűnik, már most eldőlt a kérdés, Higuaín a gólkirály. A tavaly 36 gólig jutó klasszis (ennél többet soha, senki nem lőtt egy idény alatt) mezt váltott és idén már a Juventusban termelheti a gólokat. Érdekesség, hogy mennyire nincs riválisa Pipitának, elképesztően nehéz ugyanis akár Éderről, akár Mandzukicról vagy Dzekóról elképzelni, hogy akár csak közel tud majd férkőzni a 90 millió euróért Nápolyból érkező sztárhoz.

Gonzalo Higuaín (Juventus) 1.40
Citadin Éder (Inter) 10.00
Mario Mandzukic (Juventus) 13.00
Edin Dzeko (Roma) 13.00

Bundesliga

Az előző szezonban sokáig tartotta bár a lépést Pierre-Emerick Aubameyang Robert Lewandowskival, ám a végére így is meggyőző lett a lengyel győzelme. A tavalyi 30 gólja egyébként 1977 óta a legtöbb találat egy idényben és az oddsok alapján idén is a Bayern gólvadásza lehet a befutó.

Robert Lewandowski (Bayern München) 2.25
Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) 6.00
Thomas Müller (Bayern München) 10.00
Javier Hernández (Leverkusen) 13.00