Videoton

Henning Berg balszerencsét emleget

  • hatharom.com

Bár a Videoton nem játszott alárendelt szerepet, mégis elveszítette a Midtylland elleni Európa Liga selejtezős meccset.

Fotó: vidi.hu

„Jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat ellen. Balszerencsések vagyunk, hogy elveszítettük ezt a találkozót egy góllal. Masszívak és fegyelmezettek voltunk hátul, három, maximum négy helyzetet engedélyeztünk a dánoknak – ezek sem voltak olyan nagy lehetőségek. Előre-játékban is sikerült néhány helyzetet kialakítanunk, de nem eleget. Sok pozitív dolgot láttam a csapattól a pályán, ezekre építhetünk a folytatásban. A visszavágón az említett lehetőségeket hatékonyabban ki kell használnunk, valamint a támadó harmadban jobb döntéseket kell hoznunk, talán ezek lesznek a legfontosabb dolgok, amelyekben fejlődnünk kell. Egy olyan erősségű csapattal találkoztunk, amilyennel eddig még nem – gyorsabban kellett játszanunk, és a megszokottnál nagyobb nyomás alatt. Jó tapasztalat volt ez számunkra. A Midtjylland három éve így játszik, mi két hónapja, szóval még csak az elején vagyunk az útnak, de magabiztosan mondhatom, hogy már most látok biztató jeleket a játékunkban, meglesz ennek a munkának az eredménye.“ - nyilatkozta Henning Berg, a Videoton vezetőedzője. Kollegája, Jess Thorup szerint nem ez volt a legjobb meccsük, de az 1-0-s győzelem minden várakozásuknak megfelel. 

„A mérkőzés szinte teljesen úgy alakult, ahogyan azt vártuk. Számítottunk arra, hogy a Vidi jól védekezik majd és veszélyesen váltanak át kontratámadásokra – ezt sikerült jól megoldanunk, talán csak két nagy helyzete volt a hazaiaknak. Mindezek mellett nem gondolom, hogy úgy játszottunk, ahogyan valójában tudunk, de a kevés helyzetünk közül kihasználtunk egyet, az idegenben szerzett gól pedig ebben a helyzetben nagyon sokat ér, úgyhogy elégedett vagyok.

A selejtező visszavágóját jövő hét csütörtökön rendezik. Néhány külföldi bukmékerirodában már lehet fogadni a találkozóra, a Videoton győzelmére pedig 5.50-es szorzót kínálnak. 

[2300484] 2016-07-28 20:30:00 Videoton - FC Midtjyllandx
[2300484] 2016-07-28 20:30:00 Videoton - FC Midtjyllandx;
2016-07-28;73

 

Kattints a képre a játékhoz!