Európa Liga

Dárdai nehéz meccsel debütál a nemzetközi porondon

  • hatharom.com

A Hertha BSC csütörtökön a dán Bröndby csapatát fogadja az Európa Liga selejtezőjében. A németek számára kötelező a továbbjutás, azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyű meccsnek.

Edzői pályafutása első nemzetközi kupameccsére készül Dárdai Pál, aki a Herthával elcsípné az Európa Liga csoportkörét. A berliniek számára mindez azért lenne fontos, mert a nemzetközi szereplésnek köszönhetően jobb esélyekkel találnak befektetőket, és a klub vezetősége is nagyobb hajlandóságot mutatna az átigazolásra fordított összegek terén. 

A Hertha ellenfele a dán bajnokság legutóbbi kiírásának 4. helyén záró Bröndby lesz. Bár papíron a Berlin jóval nagyobb játékerőt képvisel, az mindenképpen a vendégek mellett szól, hogy a dán pontvadászat már két hete elrajtolt, így a skandináv alakulat focistáinak a lábában már van éles tétmeccs. 

Dárdaiék ezzel szemben még csak barátságos meccseket játszottak, ráadásul a magyar szakember elmondása szerint a csapat az alapozásnak köszönhetően igencsak leeresztett. A mérkőzés leginkább tehát azon múlhat, hogy a Herthánál mennyire sikerült felfrissíteni a játékosokat. 

[2300479] 2016-07-28 20:15:00 Hertha Berlin - Brøndby IFx

A fogadóirodák szerint egyébként Dárdai győzelemmel indíthatja a szezont, hiszen a Hertha sikere mindössze 1.45-ös szorzóval fogadható, szemben a Bröndby 6.25-ös szorzójával. 

1X2    
Hertha Döntetlen Bröndby
TippmixPro@1.45 TippmixPro@3.90 TippmixPro@6.25

Fogadási szempontból érdekes lehet, hogy a meccset nem az Olimpiai Stadionban, hanem a Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportparkban rendezik, amelynek befogadóképessége 19 ezer fő.

[2300479] 2016-07-28 20:15:00 Hertha Berlin - Brøndby IFx;