NB II

Beárazták a Puskás Akadémiát, visszatérhet az élvonalba

  • hatharom.com

A magyar állami fogadóiroda szerint a Puskás Akadémia a legnagyobb favoritja az NB II hétvégén rajtoló idényének. A felcsútiak mögött Békéscsaba, Nyíregyháza, Kisvárda, Balmazújváros, Zalaegerszeg a sorrend.

Fotó: pfla.hu

Hétvégén rajtol az NB II 2016/2017-es szezonja, a     -n pedig fogadhatunk az idény bajnokára is. Nem meglepő módon az első osztályból tavaly kiesett két együttes áll az erőrangsor élén, az oddsok alapján az NB III-ból feljutó Nyíregyháza valamint a tavalyi idényben 4. helyen végző Kisvárda, a Palermo-verő Balmazújváros és a Zalaegerszeg érhet még oda az első helyre. 

A Puskás Akadémia bajnoki címére valóban nagy esély mutatkozik, hiszen keretének minősége kiemelkedik a mezőnyből. A tavalyi csapatból Grgic, Castillon, Pajovics, Zsótér biztosan nem áll a gárda rendelkezésére a következő idényben, és Fiola Attila valamint Lencse László távozására is komoly esély van. Érkezett ugyanakkor Felcsútra az Ausztráliából hazatérő Sándor György, a Viditől Heffler Tibor és Tischler Patrik, de Gajdos Zsolt és Hudák Martin is fontos szerephez juthat a szezonban. 

Az NB I-ben az utolsó helyen végző Békéscsabánál a szakmai stáb maradt a helyén, ugyanakkor jó pár alapember elhagyta a csapatot: Vaskó Tamás, Laczkó Zsolt, Ezequiel Calvente és Vukasin Polekszics távozása érzékeny veszteség a Viharsarokban, és mivel hasonló kaliberű játékosokat egyelőre nem sikerült Békéscsabára csábítani, így nem lesz könnyű dolga Zoran Szpisljak vezetőedzőnek a feljutást illetően.

Az NB I-ből tavaly kizárt Nyíregyháza tükörsimán nyerte az NB III-as küzdelmeket, Mátyus Jánosék célja pedig ebben a szezonban is a bajnoki cím, de legalábbis a feljutás. A Szpari Rudolf Gergely, Hermány Bence, Dvorschák Gábor, Heffler Norbert érkezésében bízhat, viszont a távozók oldalán is akad pár jól csengő név: Mohamadou Abdouraman, Luis Ramos és Kapacina Kevin pótlását kell elsősorban megoldani.A hazai közönség támogatása mellett a Szparinak lehet esélye idén is a kiugró eredményre.

Első blikkre igencsak meglepő a Kisvárda 10-es oddsa, tudva lévő ugyanis, hogy a klubnál nagy dolgokra készülnek. A Kisvárda az előző szezonban egészen parádés tavaszt produkált, ám a tavasz végére kieresztett a csapat, amiben az is szerepet játszhatott, hogy a klubvezetők még nem szerettek volna egy osztállyal feljebb lépni. Idén viszont megugorhatja a csapat a szintet. Az érkezők oldalán Miroszlav Grumics és Vermes Krisztián a legnagyobb név, míg a távozók közül Eszlátyi István és Kulcsár Kornél lehet érzékeny veszteség.

A tavalyi idényben ötödik helyen záró Balmazújvárosnál a héten avatták fel az új stadiont, a csapat pedig 3-1-re verte az olasz élvonalbeli Palermót. A Balmaz kölcsönvett két fiatalt a DVSC-től és a Honvédtól, valamint megszerezte Kapacina Kevint a Nyíregyházától, és Vólent Rolandot Szigetszentmiklósról. Távozók alig vannak, a keret java egyben maradt, a Palermo elleni meccsen látottak alapján pedig bőven lehet esélye a csapatnak a dobogóra.

A Zalaegerszeg az előző idényben csak a harmadik helyen végzett, így lecsúszott a feljutásról. A kék-fehérek célkitűzése idénre sem változott, ehhez képest viszonylag meglepő, hogy ezidáig inkább gyengülni látszik a keret, mintsem erősödni. Elhagyta a csapatot Horváth Roland, Gyagya Attila, Koller Krisztián, Wittrédi Dávid és Simonfalvi Gábor is, míg az érkezők oldalán az MTK-s Deutsch Bence és Fadgyas Tamás nevét emelhetjük ki. 

Abban, hogy az NB I-ben ki lesz a bajnok, elég biztosak vagyunk, ám az NB II-vel kapcsolatban már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Ami tuti: az erőviszonyok alapján igen nagy meglepetés lenne, ha a Puskás Akadémia nem csípné el a feljutást érő első két hely valamelyikét.

KI NYERI AZ NB II-T?    
Puskás Akadémia 1.90
Békéscsaba 6.00
Nyíregyháza 7.00
Kisvárda 10.00
Balmazújváros 12.00
Zalaegerszeg 12.00
Soroksár 15.00
2016-07-31;9117
211147

 

Kattints a képre a játékhoz!