Premier League

Emiatt évekig botladozhat még az angol válogatott

Az angol futball egyik nagy rákfenéjének tartott probléma 2019-ig biztosan nem oldódik meg.

Sokan az angol válogatott sikertelenségének egyik legfontosabb okaként azt jelölik meg, hogy ellentétben más topbajnokságokkal, a Premier League-ben nincs megállás, egész évben futballoznak a csapatok. A két ünnep között, amíg más játékosok a téli szünetüket töltik, az angol élvonalban még intenzívebben rúgják a bőrt, így esély sincsen a feltöltődésre, regenerálódásra. A jelenlegi TV-s szerződések értelmében ez 2019-ig nem is változhat.

"Egyelőre nem megvalósítható a téli szünet, pedig mindenki nagyon szeretné. Apróbb változtatásokra van jelenleg lehetőségünk, például hogy az FA Kupában nem lesznek majd újrajátszások a negyeddöntőktől kezdve, de a végleges megoldást csak akkor tudjuk kitalálni, ha a jelenlegi, 2019-ig érvényben lévő televíziós szerződések lejárnak.

És a téli szünetnek nem is feltétlenül a két ünnep között kell lennie, lehet januárban is, ez tényleg csupán megbeszélés kérdése" - nyilatkozta Martin Glenn, az FA vezérigazgatója.

Korábban már Roy Hodgson és több futballszakember is kiemelte, az angol válogatott hatalmas hátrányt kell elszenvedjen amiatt, mert nem pihenhetnek a játékosai az egyes tornák előtt. Sam Allardyce, az angol nemzeti csapat új szövetségi kapitánya már az első interjújában kiemelte ugyanezt: "Tíz éve mondom már, hogy szükség lenne a pihenőre év közben is, hogy a játékosok fizikálisan és mentálisan is feltöltődjenek. A pihenő segítene a játékosoknak visszanyerni a formájukat, ez pedig jó hatással lenne a válogatottra is. Jelenleg ugyanis pokoli iram van januárban és februárban Angliában" - mondta a múlt héten kinevezett mester.

209498